Што да направите ако Microsoft Edge не започне

Adobe Flash Player, всушност, е монопол и прилично е тешко да се најде достојна замена за тоа, што исто така би било добро со сите задачи што ги извршува Flash Player. Но, сепак се обидовме да најдеме алтернатива.

Silverlight microsoft

Microsoft Silverlight е крос-платформска и крос-прелистувачка платформа со која можете да креирате интерактивни интернет апликации, програми за компјутери, мобилни уреди. Штом Silverlight од Microsoft се појави на пазарот, веднаш го доби статусот на "убиец" Adobe Flash, бидејќи производот е специјално дизајниран за подобрување на можностите на прелистувачот. Апликацијата е популарна не само кај обичните корисници, туку и кај развивачите на веб-страници поради своите широки способности.

За корисникот, главната предност на користење на овој приклучок, во споредба со Adobe Flash Player, е пониски системски барања, што овозможува работење со приклучок дури и на netbook.

Преземете Microsoft Silverlight од официјалниот сајт

HTML5

Долго време, HTML5 е главната алатка за визуелни ефекти на различни локации.

Со цел да го интересира корисникот, секој онлајн ресурс мора да биде со висок квалитет, брзина и, исто така, привлечен. Adobe Flash, за разлика од HTML5, во голема мера ги преоптоварува страниците на сајтот, што влијае на ефикасноста на брзините на преземање. Но, се разбира, HTML5 е многу инфериорен во функционалноста на Flash Player.

Развојот на интернет апликации и веб-сајтови базирани на HTML5 ја обезбеди нивната функционалност, леснотија и визуелна привлечност. Во исто време, новодојдените за веб развој на прв поглед најверојатно нема да ја најдат разликата помеѓу проектите создадени на HTML5 и Adobe Flash.

Превземете HTML5 од официјалниот сајт

Дали е возможен животот без Flash Player?

Многу корисници воопшто не го користат Adobe Flash Player. Отсега многу прелистувачи се обидуваат да се оддалечат од користење на Flash Player, а потоа со отстранување на овој софтвер, тешко дека ќе ги забележите промените.

Можете да го користите прелистувачот на Google Chrome, кој содржи Flash Player за автоматско ажурирање. Тоа е, ќе имате Flash Player, но не системски, но вграден, чие постоење нема да го претпоставите.

Значи, делата се заклучоци. Adobe Flash Player веќе е малку застарена технологија која треба да најде замена. Затоа се обидовме да дознаеме како да го замениме. Од разгледуваните технологии, ниту еден од нив не го надминува Flash Player во функционалност, но, без оглед на тоа, тие се здобиваат со популарност.

Погледнете го видеото: Bono: Action for Africa (Април 2024).