Најдобрите бесплатни програми за гледање онлајн телевизија

Неодамна пишував за тоа како да гледате онлајн телевизија бесплатно во прелистувачот, но сега ќе се работи за програми за исти цели. Во некои случаи, овој метод може да биде подобро - тоа е побрз, како по правило, повеќе канали се достапни и, згора на тоа, не гледате колку реклами како кога користите веб-сајтови.

Прегледот вклучува програми за гледање телевизија на Windows и Mac компјутери, како и на телефони и таблети со Android, iPhone и iPad. Однапред забележам дека повеќето од наведените производи бараат сет на видео кодеци на компјутер, како и додатоци за Adobe Flash и Microsoft Silverlight. Видете исто така: Како да гледате онлајн телевизија на таблета или телефон.

ProgDVB

Програмата ProgDVB е достапна и во бесплатни и платени верзии и е моќна апликација со која не можете само да гледате онлајн телевизија, туку многу повеќе, на пример, можете да работите со кабелски и сателитски ТВ и IPTV, телетекст и преводи, програмата ТВ емисии, емитува канали и многу повеќе.

Листата на достапни канали во воздухот е навистина широк - тука се странските ТВ канали и скоро сите популарни руски со добар квалитет (листата не е целосна):

  • Канал Еден или ОРТ
  • Русија 1, Русија 2 и 24
  • Канал 5
  • ТНТ, НТВ, Рен ТВ и СТС
  • Музички канали

Исто така е можно да се слуша интернет радио.

Единствениот проблем со кој корисникот може да се судри е дека по инсталирањето на програмата, можеби ќе ви бидат потребни дополнителни поставки за кодеци за репродукција и други параметри. Покрај тоа, не се репродуцираат сите канали во листата на програми: се чини дека некои линкови за емитување во живо се застарени.

Меѓутоа, ако сте подготвени да разберете, ProgDVB е веројатно најдобрата бесплатна програма за гледање онлајн телевизија. (Да, патем, можете да додадете свои емитувања за гледање во ProgDVB, тоа не е ограничено на предложената листа со канали).

Можете да преземете ProgDVB за Windows на руски јазик од официјалниот сајт: //www.progdvb.com/bg/download_progdvb.html

ComboPlayer - пригодна програма за гледање онлајн телевизија на руски

ComboPlayer е бесплатна и лесна за користење бесплатна програма, која стандардно нуди 20 од најпопуларните руски телевизиски канали со прилично добар квалитет (HD квалитет и дополнителни канали се достапни за плаќање). Дополнително, постои голема листа на онлајн радио станици на руски јазик.Главните предности на програмата се недостатокот на рекламирање и употребливост и поставувања. Детален преглед на програмата, нејзините поставувања и каде да преземете - Бесплатна програма за да гледате онлајн TV ComboPlayer.

Кристално ТВ - онлајн телевизија во Windows, Mac, за Андроид, iPhone и iPad, како и други платформи

Апликацијата за гледање онлајн телевизија Кристал ТВ поддржува, се чини, сите познати платформи, имено:

  • Windows
  • Mac OS x
  • iOS (iPhone, iPad и iPod Touch)
  • Андроид
  • Windows телефон

Така, можете да гледате бесплатна телевизија на вашиот компјутер, лаптоп, телефон и таблет со оваа програма.

Основниот пакет вклучува многу популарни руски телевизиски канали, вклучувајќи ги Канал Еден и Русија, Ren TV и Канал 5, сет на музички ТВ канали и голем број други. ТВ каналите што не се вклучени во основниот пакет треба да се платат за претплата.

Можете да преземете Crystal TV за мобилни уреди во соодветните продавници за апликации, за Windows и Mac - на официјалната веб страница //www.crystal.tv/ru-ru/index.html

RusTV Player

Бесплатната програма RusTV Player ќе ви овозможи да ги гледате онлајн сите популарни руски канали со добар квалитет и со едноставни контроли. Постојат неколку извори за секој канал, па ако еден од нив не работи, секогаш можете да изберете друг, па нема да останете без телевизија. Постои и поддршка за интернет радио.

Јас ќе им препорачам на оваа програма да ги запознае корисниците поради неговата едноставност, јасност и руски интерфејс јазик.

Но, има еден детаљ што вреди да се обрне внимание: при инсталацијата, RusTV Player нуди да инсталира многу дополнителен несакан софтвер, да се биде внимателен и да го одбие.

Можете да го преземете онлајн телевизискиот плеер RusTV Player од официјалниот сајт.

Ажурирај 2015: Внимание, Тројанци се појави во RusTV Player, не преземајте.

СПБ ТВ за Android и iOS

Друга популарна, бесплатна и висококвалитетна апликација за мобилни уреди, дизајнирана да гледа телевизија преку интернет на вашиот таблет и телефон - SPB TV. Можете да го преземете во официјалните продавници за апликации на Google Play и продавницата на Apple.

Главната работа што може да се забележи во ТВ СПБ е лесен и едноставен интерфејс, гледајќи телевизиска програма и добар сет на руски канали со висок квалитет:

  • Канал Еден
  • Euronews
  • РБЦ
  • Русија 1, Русија 2 и Русија 24
  • Москва 24 и Култура
  • Фудбал
  • Ren TV
  • А-Еден, МТВ, Мост ТВ, Музичка кутија
  • 2×2
  • И други

Сите погоре, како и голем број други ТВ-канали може да се гледаат бесплатно. Уште поширок спектар на канали достапни преку претплата. Во прилог на руски, изворите се достапни и на други јазици. Во принцип, јас препорачувам. Јас го користам SPB телевизорот уште од деновите на Windows Mobile.

Дополнителни информации

Има голем број на други софтвер дизајниран за гледање на телевизија, и можеби знаете нешто подобро од она што го опишав. Но, јас би сакал да ги предупредам корисниците на почетниците дека меѓу бесплатните програми за гледање онлајн телевизија многу често се оние кои инсталираат дополнителен несакан софтвер на компјутер или дури содржат вируси и тројанци, па бидете внимателни и проверете дали вирусите се преземаат од Интернет.

Погледнете го видеото: TOP 10 EROTSKI FILMOVI (Мај 2024).