Преведувачи за прелистувач на Mozilla Firefox


И покрај развојот на Runet, најголем дел од интересните содржини сè уште се наоѓаат на странски ресурси. Не го познавате јазикот? Ова не е проблем ако инсталирате еден од предложените преведувачи за Mozilla Firefox.

Преведувачите за Mozilla Firefox се специјални додатоци вградени во прелистувачот, кои ви овозможуваат да преведете и поединечни фрагменти и цели страници, додека целосно го зачувате старото форматирање.

S3.Google translate

Голем преведувач базиран на популарен преведувач на Google.

Ви овозможува да ги преведете двата фрагменти избрани од корисникот и целата страница. Со оглед на бројот на поддржани јазици, корисникот нема да има проблеми со преводот на странска страница.

Преземи S3.Google Translate

Лекција: Како да преведете страници во Mozilla Firefox користејќи го додатокот на Google Translate

Преведи го ова!

Дополнување, што, всушност, е врска до Google Translate.

Откако ќе го инсталирате додатокот, откако ќе се префрлите на странска страница, само треба да кликнете на иконата за додавање, по што ќе се креира нов таб во Mozilla Firefox, кој ќе ве пренасочи на страната на Google и ќе ја прикаже преведената страница.

Преземете додаток на Преведи!

Google Преведувач за Firefox

Едноставен и ефикасен преведувач на страници за Firefox, користејќи, секако, услугата Google Translate.

Овој приклучок-преведувач за Firefox ви овозможува да ги преведете и одделно избраните фрагменти на текст и целата веб-страница. Во овој случај, како и во претходната верзија, преведената страница ќе биде прикажана во ново јазиче на страната на Google Translate.

Преземете го Преведувачот на Google за Firefox

Imtranslator

Функционален преведувач за Мазила, кој може и да преведува веб страни и да прикаже прозорец за минијатурен преведувач во кој корисникот може да преведе текст на еден од 90-те јазици.

Услугата е извонредна по тоа што има прилично широк список на поставувања, што ви овозможува да ја прилагодите работата на услугата на вашите сопствени барања.

Преземете го додатокот ImTranslator

Онлајн преведувач

Овој додаток е одличен избор ако треба постојано да контактирате со преведувач.

Факт е дека онлајн преведувачот е лента со алатки која е вградена во насловот на прелистувачот. Користејќи го овој панел, можете веднаш да преведете еден збор или фраза или да преведете цела веб-страница со само еден клик.

Покрај тоа, како и другите добавувачи, ја користи услугата Google Translate за да го изврши преводот, што значи дека можете да бидете сигурни во квалитетот на резултатот.

Преземете дополнение онлајн преведувач

И мал резултат. Mozilla Firefox Translator е еден од корисни додатоци кои треба да се инсталираат во овој прелистувач. И нека официјалното решение од Google за овој прелистувач не е, сите додатоци имплементирани од трета страна на програмерите успешно ги користат способностите на Google Translate.

Погледнете го видеото: Exploring JavaScript and the Web Audio API by Sam Green and Hugh Zabriskie (Април 2024).