Компјутерот не поддржува некои мултимедијални функции при инсталирањето на iCloud

Кога инсталирате iCloud на компјутер или лаптоп со Windows 10, може да наидете на грешка "Вашиот компјутер не поддржува некои мултимедијални функции. Преземете Media Feature Pack за Windows од веб-локацијата на Microsoft", а потоа прозорецот "iCloud Windows Installer Error". Во оваа инструкција чекор-по-чекор, ќе научите како да ја поправите оваа грешка.

Самата грешка се појавува ако во Windows 10 нема мултимедијални компоненти неопходни за работата на iCloud на компјутерот. Сепак, преземањето на Media Feature Pack од Microsoft не е секогаш неопходно за да го поправите, исто така постои и полесен начин што често функционира. Следно ќе се сметаат за двата начини да се поправи ситуацијата кога iCloud не е инсталиран со оваа порака. Исто така може да биде интересно: Користење на iCloud на компјутер.

Лесен начин да се поправи "Вашиот компјутер не поддржува некои мултимедијални карактеристики" и инсталирај iCloud

Најчесто, ако зборуваме за обични верзии на Windows 10 за домашна употреба (вклучувајќи ги и професионалните изданија), не морате посебно да го преземате Media Feature Pack, проблемот е решен многу поедноставно:

  1. Отворете го контролниот панел (за ова, на пример, можете да го користите пребарувањето во лентата со задачи). Други начини тука: Како да го отворите Windows 10 контролниот панел.
  2. Во контролниот панел, отворете ги "Програми и функции".
  3. На лево, кликнете "Вклучи или исклучи функции на Windows".
  4. Проверете "Мултимедијални компоненти", а исто така бидете сигурни дека "Windows Media Player" исто така е овозможено. Ако немате таква ставка, тогаш овој начин да ја поправите грешката не е соодветен за вашето издание на Windows 10.
  5. Кликнете "Ok" и почекајте да ги инсталирате потребните компоненти.

Веднаш по оваа кратка процедура, повторно можете да го стартувате инсталаторот iCloud за Windows - грешката не треба да се појави.

Забелешка: ако сте ги направиле сите чекори опишани, но грешката се уште се појави, рестартирајте го компјутерот (само рестартирајте го, не затворете го, а потоа вклучете го), а потоа пробајте повторно.

Некои изданија на Windows 10 не содржат компоненти за работа со мултимедија, во тој случај може да се симнат од веб-страницата на "Мајкрософт", што е она што го предлага инсталационата програма.

Како да преземете Media Feature Pack за Windows 10

За да преземете Media Feature Pack од официјалниот веб-сајт на Microsoft, следете ги овие чекори (забележете: ако имате проблем со iCLoud, видете во упатствата за How to download Media Feature Pack за Windows 10, 8.1 и Windows 7):

  1. Одете на официјалната страница //www.microsoft.com/en-us/software-download/mediafeaturepack
  2. Изберете ја вашата верзија на Windows 10 и кликнете "Потврди".
  3. Почекајте некое време (се појави прозорец на чекање), а потоа преземете ја потребната верзија на Media Feature Pack за Windows 10 x64 или x86 (32-битна).
  4. Стартувајте ја преземената датотека и инсталирајте ги потребните мултимедијални функции.
  5. Ако не е инсталиран Media Feature Pack и ќе ја добиете пораката "Ажурирањето не важи за вашиот компјутер", тогаш овој метод не е соодветен за вашето издание на Windows 10 и треба да го користите првиот метод (инсталација во компоненти на Windows).

По завршувањето на процесот, инсталацијата на iCloud на вашиот компјутер треба да биде успешна.

Погледнете го видеото: DIY School Supplies! 12 Weird Back to School Hacks! (Април 2024).