Excel и Word програми за Андроид

Неодамна, оперативниот систем Андроид стана многу популарен, многу корисници имаат телефони, таблети, конзоли за игри, итн. Значи, на овие уреди, можете да отворате документи направени во Excel и Word. Постојат посебни програми за Android OS за ова, би сакал да зборувам за еден од овие во оваа статија ...

Се работи за документи што треба да се оди.

Можности:

- Ви овозможува слободно да читате и уредувате датотеки Word, Excel, Power Point;

- целосна поддршка на рускиот јазик;

- Програмата поддржува нови типови на датотеки (Word 2007 и погоре);

- зафаќа малку простор (помалку од 6 MB);

- поддржува PDF датотеки.
За да ја инсталирате оваа програма, доволно е да отидете на табулаторот "tools" во Андроид. Од листата на препорачани и популарни апликации, одберете ја оваа програма и инсталирајте ја.

Програмата, патем, зазема многу малку простор на вашиот диск (помалку од 6 MB).

По инсталацијата, Documents to Go го поздравува и ве информира дека со својата помош можете слободно да работите со документи: Doc, Xls, Ppt, PDF.

На сликата подолу е прикажан пример за создавање на нов документ.

PS

Не мислам дека многумина ќе создадат датотеки од телефон или таблет под Андроид (само за да креирате документ ќе ви треба платена верзија на програмата), но за да ги прочитате датотеките, бесплатната верзија ќе биде доволна. Работи доволно брзо, повеќето датотеки се отворени без проблеми.

Ако немате доволно опции и карактеристики од претходната програма, ви препорачувам да се запознаете со Smart Office и Mobile Document Viewer (последново, воопшто, ви овозможува да го репродуцирате звукот на текст напишан во документ).

Погледнете го видеото: How To Use MS EXCEL In Android Mobile (Март 2024).