Причините зошто Steam не може да се инсталира


MEMTEST - мала алатка од програмерите на HCI Design, со цел да се провери меморијата на компјутерот за грешки кои можат да доведат до прекини во оперативниот систем.

Проверка на меморијата

Во бесплатна верзија, програмата има само една функција - скенирање RAM модули за да најдете грешки и известување на корисникот дека таквите грешки се откриени.

Можете да ги проверите и целата сума на RAM меморија (Сите неискористени RAM меморија), и да го наведете бројот на мегабајти за тестирање. Тестот продолжува се додека не се притисне копчето. "Стоп за тестирање".

Дополнителни функции

MEMTEST има две платежни верзии - Pro и Deluxe.

  • Про верзијата има подетална функција за приказ на грешки, се контролира преку командната линија, автоматски може да отвори неколку копии од себе за да провери големи количини на меморија и да работи во позадината без "сопирачки" на оперативниот систем.
  • Верзијата Делукс, покрај сите горенаведени, има свој дистрибутивен комплет за создавање на дискета за подигање, која овозможува тестирање на RAM меморијата без да се стартува оперативниот систем.

Доблести

  • Мала големина;
  • Екстремно едноставен интерфејс.

Недостатоци

  • Нема руски јазик;
  • Целосна верзија - платена.

Оваа алатка добро се справува со своите одговорности - проверка на RAM меморијата за грешки. Главниот недостаток на бесплатното издание е недостатокот на информации.

Преземете пробна верзија на MEMTEST

Преземете ја најновата верзија на програмата од официјалниот сајт

MemTest86 + Superram Програми за проверка на RAM меморијата Goldmemory

Споделете ја статијата во социјалните мрежи:
MEMTEST е програма со мал профил дизајнирана за тестирање на меморијата за критични грешки кои предизвикуваат дефекти на системот.
Систем: Windows 7, 8, 8.1, 10, XP, Vista
Категорија: Осврти на програма
Развивач: HCI Design
Цена: 14 $
Големина: 1 MB
Јазик: англиски
Верзија: 6.0

Погледнете го видеото: Writing 2D Games in C using SDL by Thomas Lively (Март 2024).