Програми за одредување на моделот на видео картичката


Вградениот прелистувач Internet Explorer (IE) не мора да им угоди на многу корисници на Windows, и тие повеќе сакаат алтернативни софтверски производи за гледање на интернет-ресурси. Според статистичките податоци, популарноста на IE опаѓа секоја година, па сосема е логично дека постои желба да се отстрани овој прелистувач од вашиот компјутер. Но, за жал, не постои нормален начин целосно да се отстрани Internet Explorer од Windows и корисниците треба да бидат задоволни само со оневозможување на овој производ.

Ајде да видиме како лесно можете да го направите ова на пример на Windows 7 и Internet Explorer 11.

Оневозможи IE (Windows 7)

  • Притиснете го копчето Започнете и отворен Контролен панел

  • Следно, одберете го објектот Програми и компоненти

  • Во левиот ќош, кликнете на предметот. Овозможи или деактивирање на компонентите на Windows (ќе треба да ја внесете администраторската лозинка на ПК)

  • Отстранете го полето веднаш до Internet Explorer 11

  • Потврдете го исклучувањето на избраната компонента.

  • Рестартирајте го компјутерот за да зачувате поставки

Со комплетирање на овие едноставни чекори, можете да го оневозможите Internet Explorer во Windows 7 и повеќе не се потсетиме на постоењето на овој прелистувач.

Вреди да се напомене дека на овој начин можете да го вклучите Internet Explorer. За да го направите ова, едноставно вратете го полето за избор до објектот со исто име, почекајте системот да ги конфигурира компонентите и да го рестартира компјутерот

Погледнете го видеото: How to Stay Out of Debt: Warren Buffett - Financial Future of American Youth 1999 (Мај 2024).