Ние го ажурираме Skype


Секоја техника (и Apple iPhone не е исклучок) може да не функционира. Најлесен начин да го вратите уредот е да го исклучите и вклучите. Сепак, што ако сензорот престане да работи на iPhone?

Исклучете го iPhone кога сензорот не работи

Кога паметниот телефон ќе престане да реагира на допир, вообичаениот начин да го исклучите нема да работи. За среќа, оваа нијанса беше осмислена од програмерите, па подолу веднаш ќе разгледаме два начини да го исклучите iPhone во таква ситуација.

Метод 1: Присилно рестартирање

Оваа опција нема да го исклучи iPhone-от, но ќе ја принуди да се рестартира. Тоа е одлично во случаи кога телефонот престана да работи правилно, а екранот едноставно не реагира на допир.

За iPhone 6S и пониски модели, истовремено држете и држете две копчиња: "Дома" и "Моќ". По 4-5 секунди, ќе се случи нагло исклучување, по што ќе започне да работи gadget.

Ако имате iPhone 7 или понов модел, стариот метод за рестартирање нема да работи, бидејќи нема физичко копче "Дома" (тој е заменет со еден допир или целосно недостасува). Во овој случај, треба да ги држите другите две клучеви - "Моќ" и да се зголеми обемот. По неколку секунди, ќе се случи ненадеен исклучување.

Метод 2: Испуштање на iPhone

Постои уште една опција за исклучување на iPhone-от, кога екранот не реагира на допир - треба да биде целосно дефанзивен.

Доколку не се остави многу полнеж, најверојатно нема да треба да чекате - веднаш штом батеријата достигне 0%, телефонот автоматски ќе се исклучи. Секако, за да го активирате, ќе треба да го поврзете полначот (неколку минути по почетокот на полнењето, iPhone ќе се вклучи автоматски).

Прочитајте повеќе: Како да го наполните iPhone-от

Еден од начините дадени во статијата е загарантиран за да ви помогне да го исклучите паметниот телефон во случај неговиот екран да не работи поради некоја причина.

Погледнете го видеото: Syncing to the Cloud in Google Cloud Connect for Microsoft Office (Мај 2024).