Google не гледа проблеми во протекување од Документи

Претставниците на Google ја коментираа ситуацијата со добивање документи од Документот за услуги при издавањето на "Яндекс". Според компанијата, Google Docs работи правилно и останува добро заштитена од веб-сајтот за хакирање, како и неодамнешното истекување предизвикано од неточни поставувања за приватност.

Извештајот забележува дека табеларните табли се впуштаат во резултатите од пребарувањето само ако корисниците самите ги објавуваат. За да избегнете такви проблеми, Google советува внимателно да ги следи поставките за пристап. Детални инструкции за нивно менување може да се најдат на оваа врска: //support.google.com/docs/answer/2494893?hl=en&ref_topic=4671185

Во меѓувреме, Роскомнадзор веќе интервенираше во ситуацијата. Претставниците на одделот бараа Yandex да објасни зошто доверливите податоци на Русите станаа достапни за јавноста.

Потсетиме дека во ноќта на 5 јули Yandex почна да индексира содржината на услугата Google Docs, поради што илјадници документи со најавувања, лозинки, телефонски броеви и други информации кои не се наменети за љубопитните очи влегоа во резултатите од пребарувањето.

Погледнете го видеото: The Great Gildersleeve: The First Cold Snap Appointed Water Commissioner First Day on the Job (Мај 2024).