Деинсталација на програми на оддалечен компјутер

Не е тајна дека од време на време се појавуваат грешки и дефекти во оперативниот систем на Windows. Меѓу нив е исчезнувањето на кратенките од десктопот - проблем што има неколку причини. Денес ние ќе разговараме за тоа како да го поправаме во различни верзии на оперативниот систем од Microsoft.

Како да ги вратите кратенките на вашата работна површина

На компјутерите и лаптопите на повеќето корисници, инсталирана е една од две верзии на Windows - "десет" или "седум". Потоа, ги разгледуваме причините зошто кратенките може да исчезнат од десктопот и како да ги вратите одделно во средината на секој од овие оперативни системи. Да почнеме со популарноста.

Видете исто така: Креирање кратенки на работната површина

Windows 10

За правилно функционирање и прикажување на елементите на работната површина во сите верзии на Windows е одговорен "Explorer". Неуспехот во неговата работа - една од можните, но далеку од единствената причина за исчезнатите етикети. Неуспешно ажурирање на оперативниот систем, неговата вирусна инфекција, оштетување на поединечни компоненти и / или датотеки, неправилно поврзување / исклучување на мониторот или режим на таблет активиран по грешка, исто така, може да предизвика исчезнување на овие икони. Можете да дознаете повеќе за тоа како да го елиминирате секој од наведените проблеми во посебна статија на нашата веб страница.

Повеќе: Закрепнете недостасува кратенки на Windows 10 десктоп

Windows 7

Со Windows 7, работите се слични - можните причини за исчезнати етикети се исти, но редоследот на активностите што треба да се извршат за да се обноват може и може да биде различен. Ова се должи не само на разликите во интерфејсот и принципите на работа на различни верзии на оперативниот систем. Со цел да се знае сигурно што предизвика проблем што го разгледуваме во конкретниот случај и како може да се реши, следете ги препораките од материјалот даден подолу.

Повеќе: Закрепне кратенки на работната површина на Windows 7

Изборно: Работа со кратенки

Повеќето корисници создаваат кратенки во еден од двата случаи - при инсталирање на програма или колку што е потребно, кога е неопходно да се обезбеди брз пристап до апликација, папка, датотеки или важна компонента на оперативниот систем. Во овој случај, не сите знаат дека можете да го направите истото со сајтови и со команди кои иницираат лансирање на одредени системски компоненти или изведба на одредени задачи. Покрај тоа, можно е да ја зголемите или намалите големината на иконите на главниот екран. Сето ова беше дискутирано од нас порано во одделни статии, кои ги препорачуваме да ги прочитате.

Повеќе детали:
Зачувајте линкови до вашата работна површина
Зголемување и намалување на кратенките на работната површина
Додавање на копчето "исклучување" на работната површина
Креирање кратенка "Мој компјутер" на работната површина на Windows 10
Враќање на недостасува кратенка "Recycle Bin" на работната површина на Windows 10

Заклучок

Пронаоѓањето кратенки на работната површина на Windows не е најтешката задача, но начинот на кој треба да се реши тоа зависи од причината зошто вакви важни елементи исчезнале.

Погледнете го видеото: Completely Uninstall Skype For Business (Мај 2024).