УСБ-мемориски уред за складирање кој се користи за складирање Acronis True Image и Disk Director

Всушност, нема ништо полесно од креирањето на флеш-драјв Acronis True Image, директорот на дискот (и може да ги имате и двата на истиот диск, ако ги имате двете програми на компјутерот), сè што е неопходно за ова е предвидено во самите производи.

Овој пример ќе покаже како да направите бутирачки USB флеш драјв Acronis (сепак, можете да креирате ISO на ист начин, а потоа да го запишете на дискот) на кој ќе бидат напишани компоненти True Image 2014 и Disk Director 11. Видете исто така: програми за создавање на бутабилен USB флеш драјв

Користење на Acronis Bootable Media Builder

Во сите најнови верзии на производите на Acronis постои волшебник за создавање на бутабилни дискови, што ви овозможува да направите бутабилен USB или да креирате бубачки ISO. Ако имате неколку програми на Acronis, препорачувам сите дејства да се изведуваат во понова (по датум на издавање): можеби случајност, но со спротивен пристап имам некои проблеми при вчитувањето од креираниот уред.

За да го стартувате волшебникот за креирање на бубачки флеш диск во Acronis Disk Director, во менито изберете "Tools" - "Bootable Storage Wizard".

Во True Image 2014, истата може да се најде на две места одеднаш: на табот "Backup and Restore" и "Tools and Utilities" табот.

Понатамошните активности се речиси исти, без оглед на програмата во која ја започна оваа алатка, освен за едно нешто:

  • Кога креирате бутабилен Flash Drive во Acronis Disk Director 11, имате можност да го изберете својот тип - без разлика дали тоа ќе биде базирано на Linux или Windows PE.
  • Во True Image 2014 овој избор не е обезбеден, и веднаш ќе започнете со изборот на компоненти на идните USB-подигање.

Ако имате инсталирано неколку Acronis програми, тогаш можете да изберете кои компоненти на секој од нив треба да бидат напишани на USB флеш-уредот, така што ќе можете да ги ставите алатките за работа со хард-дискот, како и обновувањето на еден уред од обновувањето од резервната копија True Image. Дискови режисер партиции и, доколку е потребно, алатки за работа со повеќе оперативен систем - Acronis OS селектор.

Следниот чекор е да изберете диск за запишување (ако е USB флеш драјв, препорачливо е да го форматирате во FAT32) или да креирате ISO ако планирате да го запалите Acronis boot disk во иднина.

После тоа, останува да ги потврдите вашите намери (се прикажува резиме со акции во редот) и почекајте крајот на снимањето.

Acronis USB стап или мени за подигање

По завршувањето, ќе добиете подготвен USB флеш-драјв со можност за активирање со одбрани производи на Acronis, од кои можете да го стартувате компјутерот, да работите со системот за партиционирање на хард дискот, да го вратите компјутерот од резервна копија или да го подготвите за да инсталирате втор оперативен систем.

Погледнете го видеото: Top 5 Smartphones 2018. Mobi HUB. Episode 01. February (Април 2024).