HitFilm Express - квалитетен бесплатен видео едитор за Windows и Mac

Ако ви треба добра бесплатна програма за уредување на видео за Windows или MacOS и не сте збунети од англискиот интерфејс, препорачувам да гледате уредувач на видео на HitFilm Express, за што ќе се дискутира во овој краток преглед.

Ако ви треба видео монтажа на руски, можеби ќе можете да го пронајдете вистинскиот софтвер на оваа листа: Најдобрите бесплатни видео едитори, каде што можете да најдете едноставен и професионален софтвер за уредување видео погоден за различни задачи.

За можностите за видео монтажа во HitFilm Express

Постојат две верзии на оваа програма - бесплатно HitFilm Express и платени HitFilm Pro. Првата можност за уредување е до одреден степен "скратена", но за повеќето обични корисници со основни задачи за уредување на видео тие ќе бидат повеќе од доволно.

Секоја задача за кастрирање, комбинирање на видео, додавање на музика, создавање на транзиции и насловите, додавање на маски, трансформации и ефекти (можете сами да креирате), корекција на бои на неограничен број на песни исто така се достапни во бесплатната верзија и често ги користат овие карактеристики на уредувачи на видео (објекти за следење, создавање на системи за честички, увоз на 3D објекти, хромакија, обични корисници, како правило, не се користат).

И ако сте запознаени со Adobe Premiere, тогаш користењето на HitFilm Express ќе биде уште поедноставно - интерфејсот е многу ист: ист распоред на многу интерфејс објекти, речиси слични контекстуални менија и принципи за работа со видео, ефекти и транзиции.

Зачувувањето на готовиот видео е достапно во .mp4 (H.264), AVI со неколку кодеци или Мов, до 4K резолуција, исто така, извоз на проектот како збир на слики е на располагање. Многу опции за извоз на видео може да се прилагодат и да креираат свои сопствени мемории.

Официјалната веб-страница има повеќе од 70 видео часови (на англиски јазик, но разбирливо, со преводи) за користење на бесплатната верзија на HitFilm Express уредувачот на видео и создавање на видео ефекти (//fxhome.com/video-tutorials#/hitfilm-express-tutorials) со преземање на проектните датотеки и датотеки. Во сликата подолу - лекција за создавање на сопствената транзиција за видеото.

Ако ги земете овие лекции сериозно, мислам дека резултатот ќе ве задоволи. Исто така, нови лекции се појавуваат во главниот прозорец на програмата на влезот.

Како да преземете и инсталирате HitFilm Express

Уредувачот на видео е достапен бесплатно на официјалната веб страница //fxhome.com/express, но бара да го преземете откако ќе кликнете Get HitFilm Express Free:

  1. Споделете линк до програмата во социјалните мрежи (не се проверуваат, само кликнете Сподели и затворете го скокачкиот прозорец).
  2. Регистрирани (име, адреса за е-пошта, лозинка е задолжително), по што линкот за преземање ќе биде испратен на е-поштенската адреса.
  3. Во веќе инсталираната програма, тие влегоа (ставка "Активирај и отклучи") со податоците од чекор 2 за да ја активирате и да го рестартирате уредувачот на видео.

И само после тоа можете да започнете да инсталирате видео во HitFilm Express.

Погледнете го видеото: Hitfilm Express 2017 - How to Export Export Queue (Април 2024).