Додатоци за преземање видеа во прелистувачот на Mozilla Firefox


Користејќи го прелистувачот Mozilla Firefox, можете да најдете безброј интересни содржини што сакате да ги добиете на вашиот компјутер. Но, ако видеото може да се репродуцира во прелистувачот само преку интернет, а потоа да го преземете на компјутер само со помош на специјални додатоци за преземање.

Денес ќе ги погледнеме популарните и ефективни додатоци за Mozilla Firefox прелистувачот, овозможувајќи ви да преземете видеа на компјутер што претходно може да го видите и интерпретирате на интернет. Сите дополнувања за кои ќе се дискутира, се далеку од ограничени на само една функција за преземање видео, што значи дека тие можат да бидат корисни и во други ситуации.

Vkopt

Овој додаток за преземање видеа за Мазила е функционално чудовиште насочено кон социјалната мрежа Vkontakte.

Дополнување има огромен број на функции, вклучувајќи ви овозможува да преземете видеа во Mozile. Единственото предупредување - можете да даунлоадирате видео на компјутер само од Vkontakte веб-страница.

Преземете додаток VkOpt

Savefrom.net

Многу корисници се запознаени со онлајн-услугата Savefrom.net, која во еден момент ви овозможува да преземате видеа од YouTube.

Покрај тоа, сметката на програмерот има сличен додаток за прелистувачот Mozilla Firefox кој ви овозможува да преземате видеа на вашиот компјутер од популарни веб-сервиси: YouTube, Vimeo, VKontakte, Odnoklassniki, Instagram и други.

Преземете додаток на Savefrom.net

Видео преземањеHelper

Ако првите две услуги не ограничуваат на веб-услуги од кои можеме да преземеме видео, Video DownloadHelper е малку поинакво решение.

Ова дополнување ви овозможува лесно да ги преземете медиумските датотеки (аудио, видео, фотографии) од речиси секоја страница каде што е можно репродукција преку интернет. А сериозна нијанса на додаток лежи во неговиот незгоден интерфејс, кој за неколку години не е обработена од програмери.

Превземи додаток Видео DownloadHelper

Флеш видео симнувач

Ова продолжение за Мазила за преземање видеа ќе биде одлична алтернатива на Video DownloadHelper, што е прилично удобен менаџер за преземање со внимателен и пријатен интерфејс.

Убаво е што програмерите не ги преоптоварија интерфејсот на подигнувачот со непотребни функции и елементи, што значи дека лесно можете да ги преземете видеата на компјутер од речиси сите интернет-страници.

Превземи Flash Video Downloader

Flashgot

FlashGot веќе е многу пофункционален подигнувач за прелистувачот Mozilla Firefox, кој ќе ви овозможи да ги преземете видеата од речиси сите сајтови на Интернет.

Од карактеристиките на овој додаток, вреди да се истакне удобен интерфејс, стабилна операција, можност за инсталирање на вашиот менаџер за преземање (стандардно е вградено во Firefox), конфигурирање на екстензии поддржани од додатокот и многу повеќе.

Преземи FlashGot додаток

И мал резултат. Сите дополнувања дискутирани во статијата ќе ви овозможи лесно да ги преземете видеа од интернет на вашиот компјутер. При изборот на додаток, биди воден од вашите преференции, и, се надевам, нашата статија ви дозволи да ја направите потребната одлука побрзо.

Погледнете го видеото: Exploring JavaScript and the Web Audio API by Sam Green and Hugh Zabriskie (Мај 2024).