Работа со типови на податоци во Microsoft Excel


Управувачите со датотеки се исклучително корисна апликација за iPhone која ви овозможува да чувате и прикажувате разни видови датотеки, како и да ги увезете од различни извори. Ви го пренесуваме вниманието на најдобрите менаџери за датотеки за вашиот iPhone.

Управување со датотеки

Функционална апликација која ги комбинира можностите на управувачот со датотеки и прелистувачот. Можност за отворање на PDF-датотеки, документи на Microsoft Office, прегледување архивска содржина, пренесување на датотеки преку Wi-Fi (двата уреди мора да се поврзани со истата безжична мрежа), поддржува документи на Apple iWorks и други.

Увоз на датотеки во програмата може да се врши преку прелистувач, Wi-Fi, директно преку iTunes и од популарните облак-услуги, како што се, на пример, Dropbox и OneDrive. За жал, програмата не е опремена со поддршка на рускиот јазик, исто така во слободната верзија постои прилично наметлива реклама.

Преземи менаџер на датотеки

Филмастер

Одличен менаџер на датотеки за вашиот iPhone со одличен пакет карактеристики: увоз на датотеки од различни извори (Wi-Fi, iTunes, облак услуги, прелистувач и други апликации), аудио и видео плеер кој поддржува поголем дел од добро познатите формати на мултимедијални датотеки, заштита на лозинка, гледање документи (Word, Excel, PDF, ZIP, RAR TXT, JPG и многу други), репродукција на фотографии и видеа складирани на iPhone, и многу повеќе.

Недостатоците на апликацијата вклучуваат не најквалитетен дизајн на интерфејсот, несмасна локализација на руски јазик, како и присуство на наметливо рекламирање, кое, патем, лесно може да се исклучи за мала еднократна такса.

Преземи FileMaster

Документи 6

Популарен менаџер на датотеки кој ви овозможува да чувате, репродуцирате и уредувате датотеки. Од интересните карактеристики на Документи, ние забележуваме функционален плеер со способност да слушате музика и видео на интернет и без да се поврзувате со мрежата, да внесувате датотеки од различни извори, вграден прелистувач, заштита на лозинка и автоматска синхронизација.

Апликацијата е опремена со висококвалитетен интерфејс со поддршка за рускиот јазик. Покрај тоа, листата на поддржани облак услуги е многу поширока отколку во другите слични решенија.

Преземи документи 6

Куфер

Менаџер на датотеки, имплементиран за локално складирање на датотеки со можност за преглед на нив. Поддржува прикажување на формати на документи како што се Microsoft Office фајлови, PDF, графички слики, музика и видео, iWorks документи и други формати.

Податоците зачувани во портфолиото можат да бидат заштитени со лозинка (дигитален или графички), датотеките можат да се разменуваат со пријатели, има функции за пристап до документи складирани во облак дискови, создавање TXT фајлови, пренос на датотеки преку iTunes и преку Wi-Fi. Бесплатната верзија на апликацијата не само што прикажува реклами, туку исто така има ограничен пристап до одредени функции. Ограничувањето може да се укине како еднократна исплата, па гледајќи реклами.

Преземање куфер

Центар за датотеки

Универзална алатка за додавање, гледање и складирање на датотеки од различни формати на вашиот iPhone. Клучни карактеристики вклучуваат заштита на лозинка, поддршка за повеќе од 40 формати на датотеки, работа со папки, создавање на текстуални датотеки и гласовни белешки, увоз од различни извори, извлекување на податоци од архиви, како и функционален медиа плеер.

Драго ми е што програмерите обрнаа внимание на дизајнот на интерфејсот и поддршката на рускиот јазик. Ако стандардниот изглед на File Hub не ви одговара, секогаш постои можност да ја промените темата. Бесплатната верзија не може да се обвини поради недостаток на функции, но со префрлување на PRO, ќе можете да пренесувате податоци помеѓу iOS уредите преку Bluetooth, да разменувате информации преку FTP, WebDAV, Samba, а вградениот плеер ќе поддржува да ги репродуцира сите познати музички и видео формати.

Преземи ја датотеката

USB диск SE

Ако сте во потрага по едноставен, но во исто време функционален управувач со датотеки за iPhone, не заборавајте да обрнете внимание на USB Disk SE. Оваа апликација е универзален документ и прегледувач на медиумски содржини со можност за преземање на датотеки од различни извори - без разлика дали се датотеки складирани на компјутер или во облак складирање.

Меѓу корисничките карактеристики на USB Disk SE, можеме да ја истакнеме можноста за креирање датотеки, да ги смениме опциите за прикажување на документи, да покаже скриените датотеки, чистење на кеш за да заштеди простор на уредот, како и бесплатна лиценца и комплетен недостаток на рекламирање.

Преземи USB диск SE

Filebrowsergo

Управувач со датотеки, опремен со можностите на архиваторот, прегледувач на различни типови на датотеки и алатки за пристап до внатрешните папки на вашиот iPhone. Ви овозможува да заштитите одредени датотеки со лозинка во специјална папка, да додавате документи во обележувачи, да внесувате датотеки преку iTunes, iCloud и WebDAV. Како убаво Покрај тоа, постои поддршка за AirPlay, што ќе ја прикаже сликата, на пример, на ТВ екранот.

За жал, програмерите не се грижеа за присуството на рускиот јазик (со оглед на бројот на ставки од менито, овој недостаток е значаен). Покрај тоа, апликацијата се плаќа, но има 14-дневен пробен период, кој ќе ве извести дали FileBrowserGO вреди понатамошно внимание.

Превземи FileBrowserGO

Со оглед на блискоста на оперативниот систем iOS, менаџерите на датотеки за iPhone имаат малку различни можности отколку, да речеме, за Андроид. Во секој случај, таква апликација треба да биде на вашиот gadget, само затоа што било кој од нив е универзална алатка за гледање на различни формати на датотеки.

Погледнете го видеото: CS50 Lecture by Steve Ballmer (Мај 2024).