Ние се опорави Фејсбук профил


Работејќи на Интернет во било кој прелистувач, корисникот очекува дека целата содржина на веб-страниците ќе биде прикажана правилно. За жал, по дифолт, прелистувачот нема да може правилно да ја прикаже целата содржина без специјални приклучоци. Особено, денес ќе разговараме за тоа како активирањето на приклучокот Adobe Flash Player.

Adobe Flash Player е добро познат додаток кој е потребен за прелистувачот да прикажува флеш содржини. Ако plug-in-от е оневозможен во прелистувачот, соодветно, веб-прелистувачот нема да може да прикажува флеш-содржина.

Како да го вклучите Adobe Flash Player?


Прво, приклучокот Adobe Flash Player мора да биде инсталиран за вашиот компјутер. Повеќе детали за ова беа опишани во еден од нашите статии од минатото.

Видете исто така: Како да инсталирате Flash Player на вашиот компјутер

Како да го вклучите Flash Player во Google Chrome?

Прво, ние треба да се дојде до страната за управување со додатоци. За да го направите ова, внесете го следниов линк во лентата за адреси на веб-прелистувачот и кликнете на копчето Enter за да отидете на неа:

хром: // приклучоци

Еднаш на страната за управување со приклучоци, пронајдете го Adobe Flash Player на листата, а потоа проверете дали имате копче "Оневозможи"означувајќи дека додатокот е моментално овозможен. Ако видите копче "Овозможи", кликнете на неа, и работата на приклучокот ќе биде активирана.

Како да го вклучите Flash Player во Yandex Browser?

Ако сте корисник на Yandex Browser или кој било друг веб прелистувач создаден врз основа на двигателот Chromium, на пример, Amigo, Rambler Bruzer и други, тогаш го активирате Flash Player во вашиот случај на ист начин како и за Google Chrome.


Како да го вклучите Flash Player во Mozilla Firefox?


Со цел да го активирате Adobe Flash Player во веб-прелистувачот Mozilla Firefox, кликнете на копчето за мени на пребарувачот во горниот десен агол, а во прикажаниот прозорец отворете го делот "Додатоци".

Во левиот дел од прозорецот, одете на јазичето "Приклучоци" и проверете дали статусот е покрај приклучокот Shockwave Flash. "Секогаш вклучи"Ако имате различен статус, поставете го саканиот и потоа затворете го прозорецот за работа со приклучоци.

Како да го вклучите Flash Player во Opera?


Вметнете ја следнава врска во лентата со адреси на прелистувачот и притиснете Enter за да отидете на неа:

опера: // приклучоци

На екранот ќе се прикаже страницата за контрола на приклучокот. Пронајдете го приклучокот за Adobe Flash Player во листата и проверете дали има копче до него. "Оневозможи", што значи дека приклучокот е активен. Ако видите копче "Овозможи", кликнете еднаш еднаш, по што работата на Flash Player ќе се прилагоди.

Од оваа мала статија сте научиле како да го вклучите приклучокот за Flash Player во прелистувачот. Ако имате било какви прашања во врска со активацијата на Flash Player, прашајте ги во коментарите.

Погледнете го видеото: Kako Uci Na Facebook Profil Ako Ste Zaboravili Lozinku !!! 2017 HD (Април 2024).