Како да преземете xlive.dll и да ги поправите грешките при стартување на игри

Продолжувам да пишувам за DLL грешките при лансирање на игри и програми во Windows, овој пат ќе разговараме за тоа како да се поправат грешките на xlive.dll, програмата не може да се стартува бидејќи датотеката недостасува или бројот на секвенца N не е пронајден во библиотеката xlive.dll. Windows 7, 8 и XP корисниците може да наидат на грешка.

Како и со сите претходно опишани грешки од овој вид, корисникот, кој наиде на проблем, трескави почнува да пребарува на Интернет за симнување на xlive.dll - ова е погрешно и опасно. Да, лесно можете да ги најдете сајтовите каде што можете да даунлоадирате бесплатни DLLs, вклучувајќи xlive.dll и опис на која папка да ги ставите и како да се регистрирате во системот. И ова е опасно затоа што никогаш не знаете што превземате (може да вметнете нешто во датотеката) и од каде (има малку или никакви сигурни сајтови меѓу оние кои обезбедуваат DLL-датотеки за вчитување).

Вистинскиот пристап: да дознаете што библиотеката xlive.dll е дел и да ја преземете целата компонента што ви треба од официјалната страница на програмерот, а потоа мирно да ја инсталирате на вашиот компјутер.

Xlive.DLL е библиотека вклучена во компонентата Microsoft Games for Windows (X-Live Games) и е наменета за игри кои ги користат можностите за мрежно поврзување обезбедени од Microsoft X-Live Games. Дури и ако не играте преку мрежата, игри како што се Fallout или GTA 4 (и многу други) сеуште бараат оваа компонента да работи.

Што треба да направам за да се поправи xlive.dll грешка? - преземете и инсталирате Игри за Windows од официјалниот сајт на Microsoft.

Каде да преземете xlive.dll во Microsoft Games for Windows

Можете да ја преземете потребната датотека која ќе ги инсталира сите потребни библиотеки, вклучително и недостасува xlive.dll, од официјалната страница за преземање на Microsoft на: //www.microsoft.com/ru-ru/download/details.aspx?id=5549

Игри за Windows е погодна за Windows 7 и Windows XP. За Windows 8 на официјалната веб-страница не се споменува, но мислам дека треба да почне и да се инсталира. Можеби, Windows 8 не е поради тоа што овие компоненти се делумно вклучени во оперативниот систем. Немам точни информации за ова.

По инсталацијата, рестартирајте го компјутерот и започнете ја играта - сè треба да работи.

Погледнете го видеото: Suspense: The X-Ray Camera Subway Dream Song (Мај 2024).