Како да менувате PDF

Неодамна пишував за тоа како да отворам pdf датотека. Многумина исто така имаат прашања за тоа како и со она што можете да ги уредите како датотеки.

Во овој прирачник има неколку начини да се направи ова, но ние ќе претпоставиме дека ние нема да купиме Adobe Acrobat за 10 илјади рубли, туку само сакаме да направиме некои промени во постоечка PDF датотека.

Уредување PDF бесплатно

Најсодржаниот слободен начин што го најдов е LibreOffice, кој по правило поддржува отворање, уредување и зачувување на PDF датотеки. Преземете ја руската верзија тука: //ru.libreoffice.org/download/. Не треба да има потешкотии со користење на Writer (програма за уредување на документи од LibreOffice, аналог на Microsoft Word).

PDF уредување онлајн

Ако не сакате да преземете и инсталирате нешто, тогаш можете да се обидете да уредувате или креирате PDF документи во онлајн услугата //www.pdfescape.com, која е потполно бесплатна, лесна за користење, не бара регистрација.

Единствената нијанса што може да збуни некои корисници е "сè е на англиски" (ажурирање: програмата за уредување PDF се појави на веб-страницата PDF Escape на компјутер, а не онлајн). Од друга страна, ако треба да го уредите PDF еднаш, пополнете некои податоци или да промените неколку зборови, PDFescape веројатно ќе биде една од најдобрите опции за ова.

Shareware Начини

Со бесплатни начини за уредување на PDF датотеки, како што можете да видите, сосема тесни. Меѓутоа, ако ние немаме задача секој ден и долго време да се вклучиме во правење промени во таквите документи, а ние само сакаме да поправиме нешто некаде некаде, тогаш можеме да користиме условно слободни програми што ќе им дозволат да ги користат нивните функции во за ограничен временски период. Меѓу нив се:

  • Магичен PDF Уредувач //www.magic-pdf.com/ (ажурирање 2017: веб-страницата престана да работи) е лесна за користење програма која ви овозможува да ги менувате pdf датотеките и да ги задржите сите форматирање.
  • Foxit PhantomPDF //www.foxitsoftware.com/pdf-editor/ - уште една едноставна програма за уредување на PDF документи, исто така овозможува слободна употреба за 30 дена.

Магијата pdf уредник

Исто така има и уште две речиси бесплатни начини, кои, сепак, ќе ги пренесам во следниот дел. Сето тоа беше повисоко е најлесниот за помали ревизии на PDF датотеки од програмата, кои, сепак, добро ја извршуваат својата работа.

Уште два начини за уредување на PDF

Бесплатно симнување Adobe Acrobat Pro

  1. Ако поради некоја причина сите од горенаведените не работат за вас, тогаш ништо не ве спречува да ја преземете евалуациската верзија на Adobe Acrobat Pro од официјалниот сајт //www.adobe.com/ru/products/acrobatpro.html. Со овој софтвер можете да направите нешто со PDF датотеки. Всушност, ова е "мајчин" програма за овој формат на датотека.
  2. Верзиите на Microsoft Office 2013 и 2016 ви овозможуваат да ги уредувате PDF датотеките. Вистината е дека постои една "НОВО": Word го конвертира PDF датотеката за уредување и не прави промени во неа, и откако ќе бидат направени неопходните промени, можете да го извезувате документот од Office во PDF. Јас не го пробав, но поради некоја причина не сум сосема сигурен дека резултатот целосно ќе кореспондира со она што се очекуваше со оваа опција.

Еве краток преглед на програми и услуги. Пробајте го тоа. Сакам да забележам дека, како и досега, препорачувам да ги симнувам програмите само од официјалните веб-страници на компании за производство. Бројни резултати од пребарувањето во форма на "преземање бесплатен PDF едитор" лесно можат да бидат резултат на појава на вируси и други малициозен софтвер на вашиот компјутер.

Погледнете го видеото: Your body language may shape who you are. Amy Cuddy (Мај 2024).