Како да се добие лиценца Malwarebytes Anti-Malware Premium бесплатно

Malwarebytes Anti-Malware е еден од најдобрите начини за отстранување на малициозен софтвер од вашиот компјутер, овозможувајќи ви да го отстраните Adware (на пример, предизвикувајќи појава на реклами во прелистувачот), шпионски софтвер, некои тројанци, црви и друг несакан софтвер. Користењето на оваа програма со добар антивирус (тие не се во конфликт) е еден од најдобрите начини за заштита на вашиот компјутер.

Постои бесплатна и премиум верзија на Malwarebytes Anti-Malware. Првиот ви овозможува да пронајдете и отстраните малициозен софтвер од вашиот компјутер, вториот вклучува заштита од ransomware, скенирање на малициозни сајтови, режим на брзо скенирање и скенирање во распоред, и Malwarebytes Chameleon (ви овозможува да користите Anti-Malware кога ќе се активира малициозен софтвер).

Цената на Malwarebytes Anti-Malware Premium клучот за една година е околу еден и пол илјади рубли, но пред некој ден имало правна можност бесплатно да се добие лиценца за оваа верзија. Особено, мислам, релевантни за рускиот корисник.

Ние ја добиваме клучната Malwarebytes Anti-Malware Premium во рамките на Програмата за амнестија

Значи, Malwarebytes ја започна "Програмата за амнестија" во која корисниците кои користат пиратска верзија на производот можат да добијат бесплатен клуч Malwarebytes Anti-Malware Premium. Овој чекор е насочен кон борба против пиратеријата, а исто така треба да и овозможи на компанијата да додаде фалсификувани клучеви на црната листа и да привлече повеќе купувачи.

Значи, ако ја имате верзијата Malwarebytes Anti-Malware со генерираниот клуч инсталиран, можете да го добиете вистинскиот лиценциран клуч бесплатно со користење на методот опишан подолу.

Стартувај ја програмата (интернет треба да биде поврзан, а на програмата треба да му се дозволи пристап до мрежата за да ја провери, вклучително и во домаќините).

Ќе го видите прозорецот "Лоцирање на вашиот лиценца клуч" со пораката "Се чини дека имате проблем со лиценцата клуч.Но, ние може да го поправам" и две ставки за да изберете од (ќе го видите истиот прозорец, ако преземете Anti-Malware од официјалниот веб-сајт Malwarebytes.org и внесете го генерираниот клуч):

  • Не сум сигурен каде го добив клучот - "Не сум сигурен каде го зедов мојот клуч или го преземав од интернет". Кога ќе го изберете овој предмет, ќе добиете нов бесплатен Malwarebytes Anti-Malware Premium клуч за 12 месеци.
  • Купив мојот клуч - "Купив мојот клуч." Ако ја изберете оваа опција, клучот ќе се ослободи бесплатно со исти услови (за една година, за цел живот) како компромитиран.

Откако ќе изберете една од елементите и кликнете на копчето "Следно", ќе се примени избраното дејство, а програмата автоматски ќе се активира со новиот лицензиски клуч.

Можете да го видите вашиот Malwarebytes Anti-Malware клуч и датумот на истекување со кликнување на "Моја сметка" во горниот десен агол. Подоцна, кога ќе ја инсталирате оваа алатка за отстранување на малициозниот софтвер од компјутер, можете да ја користите истата лиценца.

Забелешка: Не знам колку долго оваа можност ќе работи. Но, за време на ова пишување, функционира.