Програмата не може да се стартува затоа што недостасува msvcr110.dll - како да ја поправите грешката

Секој пат кога пишувам за одредување на една или друга грешка при стартување на игри или програми, започнувам со истото: не барајте каде да го преземете msvcr110.dll (конкретно за овој случај, но за било кој друг DLL). Прво, затоа што: нема да го реши проблемот; може да создаде нови; никогаш не знаеш што точно е во преземената датотека и честопати самостојно ја храни библиотеката на Windows со команда regsvr32, и покрај фактот што системот се противи. Немојте да бидете изненадени од чудното однесување на оперативниот систем. Видете исто така: msvcr100.dll грешка, msvcr120.dll недостасува на компјутер

Ако извршите некоја програма или игра (на пример, Saints Row), ќе видите порака за грешка дека програмата не може да се стартува бидејќи на овој компјутер недостасува msvcr110.dll датотека, не треба да пребарувате каде да ја преземете оваа датотека, да отидете на разни локации со библиотеки DLL, доволно е само да дознаете која софтверска компонента е оваа библиотека и да ја инсталирате на компјутерот. После тоа, грешката што се случи нема повеќе да ве вознемирува. Во овој случај, ако треба да го преземете msvcr110.dll, тоа е составен дел на Microsoft Visual C ++ дистрибуира и, според тоа, треба да го преземете од веб-страницата на Microsoft, а не од некоја сомнителна локација на DLL-датотеки.

Што да преземете за да ја поправите msvcr110.dll грешка

Како што веќе беше споменато, за да се поправи ситуацијата, ќе ви биде потребна повторна дистрибуција на Microsoft Visual C ++, или пак во руски - пакет за дистрибуирање на Visual C ++ за Visual Studio 2012, кој може да се симне од официјалната веб-страница: //www.microsoft.com/ru-ru /download/details.aspx?id=30679. Ажурирај 2017: Страницата наведена претходно беше отстранета од страницата, сега можете да ги преземете компонентите на следниов начин: Како да преземете дистрибуирани Visual C ++ пакети од веб-локацијата на Microsoft.

По симнувањето, едноставно инсталирајте ги компонентите и рестартирајте го компјутерот, по што лансирањето на играта или програма треба успешно да помине. Поддржани се Windows XP, Windows 7, Windows 8 и 8.1, x86 и x64 (па дури и ARM процесори).

Во некои случаи, може да биде дека пакетот е веќе инсталиран, тогаш можеме да препорачаме да го отстраниме од Control Panel - Programs and Features, а потоа повторно да го преземете и инсталирате.

Се надевам дека помогнав некој да ја поправи грешката на датотеката msvcr110.dll.

Погледнете го видеото: Repair Hard Disk Problem Windows 7810 Final Solution (Мај 2024).