Каде да преземете офлајн инсталерот Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Yandex Browser

Кога симнувате популарни Google Chrome, Mozilla Firefox, Yandex Browser или Opera browsers од официјалната веб-страница на програмерот, всушност добивате само мал (0.5-2 MB) интернет-инсталетер, кој по започнувањето ги презема компонентите на прелистувачот себеси (многу пообемно) од интернет.

Обично ова не е проблем, но во некои случаи може да биде неопходно да се користи присутен инсталатер (самостоен инсталер), што овозможува инсталација без пристап до интернет, на пример, од едноставен флеш-уред. Овој водич опишува како да ги преземете офлајн инсталерите на популарни прелистувачи кои во целост содржат сè што ви е потребно за да инсталирате од официјалните веб-страници на развивачи, ако е потребно. Исто така може да биде интересно: најдобар пребарувач за Windows.

Преземи ги популарни прелистувачи за присутен инсталатери

И покрај фактот дека на официјалните страници на сите популарни пребарувачи, со кликање на копчето "Преземи", интернет-инсталерот се поставува стандардно: мал, но бара интернет пристап за инсталирање и преземање датотеки на прелистувачот.

На истите локации има и "полноправни" дистрибуции на овие прелистувачи, иако не е лесно да се најдат врски до нив. Следно - листа на страници за преземање присутни монтери.

Google хром

Можете да го преземете инсталерот за присутен присутен Google Chrome користејќи ги следниве линкови:

  • //www.google.com/chrome/?standalone=1&platform=win (32-битна)
  • //www.google.com/chrome/?standalone=1&platform=win64 (64-битна).

Кога ќе ги отворите овие врски, нормалната страница за преземање на Chrome ќе се отвори, но offline-инсталерот ќе биде симнат со најновата верзија на пребарувачот.

Mozilla firefox

Сите присутни инсталатери на Mozilla Firefox се собираат на посебна официјална страница //www.mozilla.org/ru/firefox/all/. Ги презема најновите верзии на прелистувачот за Windows 32-битни и 64-битни, како и за други платформи.

Забележете дека денес главната официјална страница за преземање на Firefox, исто така, нуди и присутен инсталатер како главно преземање, но со Yandex Services, а онлајн верзијата е достапна подолу без нив. При преземање на прелистувач од страница со самостојни инсталатери, Yandex Elements нема да биде инсталирано стандардно.

Yandex Browser

За да го преземете offline-от Yandex Browser, можете да користите два методи:

  1. Отворете ја врската //browser.yandex.ru/download/?full=1 и вчитувањето на прелистувачот за вашата платформа (тековниот оперативен систем) ќе започне автоматски.
  2. Користете го "Yandex Browser Configurator" на страницата //browser.yandex.ru/constructor/ - откако ќе ги направите поставките и кликнете на копчето "Преземи го прелистувачот", ќе се вчита самостојниот инсталатер на прелистувачот.

Opera

Најлесен начин да ја преземете Opera е едноставно да отидете на официјалната страница //www.opera.com/ru/download

Под копчето "Преземи" за Windows, Mac и Linux платформи, исто така, ќе видите линкови за преземање на пакети за офлајн инсталација (што е неофицијален инсталерот што ни треба).

Тука, можеби, тоа е сè. Ве молиме запомнете: оневозможените инсталатери имаат недостаток - ако го користите откако ќе бидат објавени ажурирањата на прелистувачот (и често се ажурираат), ќе ја инсталирате старата верзија (која, ако имате Интернет, ќе се ажурира автоматски).