Како да креирате точка за враќање во Windows 7


MKV (популарно Matryoshka или Sailor) е популарен мултимедијален контејнер, кој се карактеризира со голема брзина, отпорност на разни грешки, како и способност да се постават било кој број на датотеки во контејнерот. Многу корисници, симнувајќи филм во MKV формат на компјутер, се прашуваат каква програма може да се отвори. MKV Player е медиа плеер кој е специјално имплементиран за овој формат.

MKV Player е популарен играч за оперативниот систем Windows, имплементиран специјално за лесна репродукција на MKV формат. Покрај МКВ формат, програмата поддржува и други аудио и видео формати, и затоа овој плеер може да се користи како главен инструмент за гледање филмови и слушање музика.

Поддршка за повеќе формати

Како што беше кажано претходно, MKV Player не е ограничен само на поддршката на формат MKV. Со програмата, можете да играте AVI, MP3, MP4 и многу други медиумски формати.

Изработка на слики од екранот

Ако ви требаше да креирате снимка од моментот во филмот, оваа операција може да се изврши со помош на копчето "Screenshot".

Промена на аудио-запис

Ако во алтернативните програми, на пример, VLC Media Player, треба да отворите посебно мени и да ја одберете саканата аудио-трака, во MKV Player оваа постапка се изведува со еден или два клика, едноставно менување помеѓу песни додека не се пронајде посакуваната.

Работа со преводи

Стандардно, MKV Player не прикажува преводи, но со помош на посебно копче, вие не само што може да ги вклучите, туку и полесно да го вклучите.

Работа со топли клучеви

За разлика од програмата Media Player Classic, каде што има небројна комбинација на топли копчиња за целиот спектар на функции, нема многу од нив во MRV Player. За да се прикаже кој клуч е одговорен за тоа, во програмата се назначува посебно копче.

Работете со плејлисти

Компонирајте ги вашите листи за репродукција, освен на вашиот компјутер, а потоа повторно вчитајте во програмата ако треба да репродуцирате една од вашите листи.

Репродукција на рамки по рамка

Кога сакате да репродуцирате филмска рамка по рамка, на пример, за да ја снимите посакуваната снимка, за ова играчот има копче "Frame Step".

Предности на MKV Player:

1. Едноставен и минималистички интерфејс, кој не е преоптоварен со функции;

2. Програмата е апсолутно бесплатна.

Недостатоци на MKV Player:

1. Дополнителен софтвер може да се инсталира на компјутерот без знаење на корисникот;

2. Мала количина на поставки и карактеристики;

3. Нема поддршка за рускиот јазик.

MKV Player е добар и многу едноставен играч за играње MKV и други формати на медиумски датотеки. Но, ако ви треба "сештојади" и функционални комбинации, сепак вреди да се гледа во насока на алтернативни бесплатни решенија.

Преземи MKV плеер бесплатно

Преземете ја најновата верзија на програмата од официјалниот сајт

Windows медиа плеер Зум плеер Кристал играч VOB Player

Споделете ја статијата во социјалните мрежи:
MKV Player е едноставен медиа плеер кој совршено се справува со својата главна задача - играјќи MKV датотеки.
Систем: Windows 7, 8, 8.1, 10, XP, Vista
Категорија: Осврти на програма
Развивач: VSevenSoft
Цена: бесплатно
Големина: 6 MB
Јазик: англиски
Верзија: 2.1.23

Погледнете го видеото: Writing 2D Games in C using SDL by Thomas Lively (Мај 2024).