Отстранете го Microsoft. NET Framework


Со доаѓањето на евтини и евтини Андроид паметни телефони, ерата на "dialers" со Java е нешто од минатото. Сепак, J2ME платформа емулатори за Android се достапни за оние кои сакаат да пауза за (или да се приклучат на класиците).

Јава емулатори за Андроид

Програми кои можат да работат J2ME апликации (midlets) се појави речиси во исто време како и самиот оперативен систем на Google, но сѐ уште има неколку вистински. Да почнеме со најпопуларното решение.

J2me подигнувачот

Најновиот Java midlet емилар, кој се појави во летото 2017 година. Тоа е подобрена верзија на J2meLoader, постојано ажурирана и добива нови функции. За разлика од конкурентите, J2ME Loader не бара претходна конверзија на JAR и JAD датотеки во APK-и - емулаторот може да го направи ова во лет. Листата на компатибилност, исто така, изгледа поимпресивна од другите емулатори - апликации како што се Opera Mini и речиси сите 2D игри се поддржани.

Но, со 3D-игри ситуацијата е посложена - емулаторот може да работи само со некои од нив, како што се специјално изменетите верзии на Galaxy on Fire 1 или Deep 3D. Тагување на оние кои сакаат да играат 3D игри за Sony Ericcson - тие не работат на J2ME Loader и веројатно нема да работат на сите. Сепак, воопшто, оваа апликација е една од најпознатите лесен за користење - само да ја преземете JAR-датотеката со играта и да ја стартувате преку емулатор. За напредни кориснички подесувања се обезбедени. Во J2ME Loader не постои рекламирање или друг вид монетизација, но постојат грешки (кои, сепак, веднаш се корегираат).

Преземи J2ME Loader

Јава J2ME Runner

Доста старо, но сепак релевантен емулатор за трчање Java midlets. Главната карактеристика е модуларноста на апликацијата: речиси сите главни карактеристики (контрола, графички прилагодувања, итн.) Се имплементираат со помош на plug-in-ови. Не можете да ги инсталирате сопствените приклучоци или да ги промените постоечките - вие можете само да ги овозможите и да ги оневозможите.

Компатибилноста на емулаторот е доста висока, но JAR-датотеките треба да се конвертираат во АПК преку метод од трета страна или од вградените алатки на апликацијата. 3D поддршката е многу ограничена. Меѓу недостатоците: неспојлива со уредите со Android 7.0+, екстензии на екран со висока екран (FullHD и погоре), доведуваат до графички грешки, застарен интерфејс. Можеби можеме да го препорачаме овој емулатор само како единствена алтернатива на погоре споменатиот J2ME Loader.

Преземи Јава J2ME Runner

Постојат и други емулатори (на пример, JBed, кој беше популарен во периодот 2011-2012 година), но тие моментално се ирелевантни и не функционираат на современи уреди.

Погледнете го видеото: Privacy, Security, Society - Computer Science for Business Leaders 2016 (Април 2024).