Како да излезете од Instagram на вашиот компјутер

Видео сервис Yandex содржи голема содржина на интересни содржини од разни видео хостинг сајтови, како што се YouTube, ok.ru, rutube.ru, vimeo и други. За жал, услугата нема функција на преземање на видео датотеки, па ако сакате да ги зачувате вашите омилени видеа на вашиот хард диск, не можете да направите без помош на специјални приклучоци.

Денес ние ќе погледнеме неколку начини за преземање видеа од Yandex Video.

Популарни додатоци за преземање од Yandex Video

Преземање содржина користејќи Savefrom.net

Savefrom.net е многу погодно продолжување кое ви помага да го симнете не само Yandex Video, туку и да преземете музика и видеа од vk.com, vimeo, facebook и други. Проширувањето поддржува работа со сите популарни интернет прелистувачи. Вие само треба да го инсталирате Savefrom.net. Инструкциите за инсталирање и користење на оваа екстензија можете да ги најдете на нашата веб страница.

Подетално: Savefrom.net: прелистувач додаток за преземање на аудио од VC

По инсталирањето на продолжувањето, одете до Yandex Video

Да претпоставиме дека вашето омилено видео е хостирано на Vimeo. Ако користите Google Chrome или Mozilla Firefox, кликнете на иконата на страницата која се наоѓа во прозорецот за видео плеер.

Враќање кон видео хостинг, кликнете на "Преземи" и изберете го квалитетот во кој сакате да го преземете видеото. После тоа само одберете го местото каде што сакате да ја зачувате датотеката.

Во случај да користите Yandex Browser, можете директно да ги преземате видеата од прозорецот на видео плеер со инсталирање на додатокот Save from net Helper.

Подетално: Savefrom.net за Yandex Browser: удобно симнување на аудио, фотографии и видеа од различни локации

Преземањето од Yandex Video со користење на комерцијален прелистувач има голема предност: на овој начин можете да ги зачувате видеата поставени на YouTube.

Со трчање Yandex Video, ќе најдете копче за преземање на видеата на YouTube.

Преземи видео користејќи Ummy Video Downloader

Програмата Ummy Video Downloader ви помага да преземете видеа од YouTube и RuTube кои сте ги пронајде користејќи Yandex Video.

Повеќе информации за програмата: Ummy Video Downloader: програма за преземање видеа од YouTube

Откако ќе ја инсталирате програмата, пронајдете го видеото што го сакате на Yandex Video, кликнете на копчето "YouTube" во прозорецот на играчот и копирајте ја врската на видео датотеката.

Стартувајте Ummy Video Downloader, вметнете ја врската во линијата, изберете го квалитетот во кој сакате да ја преземете датотеката и кликнете на копчето Преземи. Изберете папка за зачувување и кликнете "Во ред".

Така, ние разгледавме неколку начини за преземање на видео датотеки од Yandex Video. Има многу програми и екстензии кои работат на ист начин за даунлоадирање видеа. Изберете вистинско решение и зачувајте ги вашите омилени видеа на вашиот компјутер.

Погледнете го видеото: Election Day 2018 (Мај 2024).