Adobe Flash Builder CC

Adobe Flash Builder е софтверски производ развиен од Adobe за создавање крос-платформски флеш апликации. Може да работи како самостојна алатка или во комбинација со Adobe Flash Professional (Animate) како мултифункционален скриптен уредник и дебагер.

Апликации

Со Fb, можете да развиете прилично широк спектар на апликации. Ова се проекти базирани на Flex, Action Script и Flash API, мобилни апликации за Android и iOS, библиотеки со шифри за општа употреба, MXML компоненти, а исто така и создавање на проекти за анимација за уредување и коригирање на грешки.

Главни карактеристики

Програмата ги вклучува потребните алатки за креирање апликации.

  • Уредувачот ви овозможува да креирате и уредувате изворниот код и има многу функции за поддршка, како што се навигација, совети за алатки и потенцирање на можни синтакса грешки.

  • Пакетот Explorer помага да управуваат со проекти - додадете и бришете ресурси, креирајте линкови до надворешни извори, преместувате датотеки и папки до други отворени проекти.

  • Објавувањето на изворниот код ви овозможува да извезувате проект за преглед од други корисници.

  • Алатките за стартување и дебагирање на апликација ви овозможуваат да ги идентификувате можните проблеми и да ги поправите грешките.

Уредници и презентации

За пишување на кодот во програмата има неколку уредници. Секој од нив вклучува различни множества (прегледи) на алатки и е дизајниран за одреден тип на датотека - MXML, ActionScript и CSS. Уредувачот автоматски се вклучува кога ќе го отворите соодветниот документ.

Проекции

Проекциите се работните средини за развивање и дебагирање на различни типови на апликации. Кога ќе ја одберете опкружувањето, приказот исто така се менува.

Доблести

  • Многу можности за креирање и уредување на код.
  • Работа со различни типови на апликации;
  • Достапност на алатки за стартување и дебагирање;
  • Достапност на детални референтни информации.

Недостатоци

  • Не постои руска локализација;
  • Програмата се плаќа.

Adobe Flash Builder е софтвер кој е уредник и дебагер за мобилен и десктоп флеш код. Голем број на функции и флексибилни поставувања ја прават неопходна алатка за развивачите на апликации.

Преземи пробна верзија на Adobe Flash Builder

Преземете ја најновата верзија на програмата од официјалниот сајт

Програми за креирање на флеш програми Adobe Flash Professional Како да ја дознаете верзијата на Adobe Flash Player Adobe Flash Player

Споделете ја статијата во социјалните мрежи:
Adobe Flash Builder е програма за креирање и тестирање на перформансите на апликации развиени на Flash платформата. Ви овозможува да работите со различни типови на датотеки, да има многу функции за уредување и објавување код, ви овозможува да ја прилагодите работната околина за различни цели.
Систем: Windows 7, 8, 8.1, 10, XP, Vista
Категорија: Осврти на програма
Развивач: Adobe
Цена: 22 $
Големина: 1000 MB
Јазик: англиски
Верзија: CC

Погледнете го видеото: Adobe Flash Builder 4 Basics - Part 1 (Мај 2024).