Потребни се Mozilla Firefox додатоци за репродукција на видео


За да може Mozilla Firefox да може удобно да гледа видео, мора да бидат инсталирани сите неопходни додатоци кои се одговорни за прикажување на видеа на интернет за овој прелистувач. За она што додатоци што треба да ги инсталирате за удобно гледање на видеото, прочитајте ја статијата.

Plug-in-от се специјални компоненти кои се вградени во Mozilla Firefox прелистувачот кој ви овозможува правилно да ја прикажете оваа или онаа содржина на различни сајтови. Особено, за да можете да репродуцирате видеа во прелистувачот, сите потребни приклучоци мора да се инсталираат во Mozilla Firefox.

Приклучоци потребни за репродукција на видео

Adobe Flash Payer

Би било чудно ако не почнеме со најпопуларниот приклучок за гледање видеа во Firefox, со цел да играме Flash-содржини.

Долго време, програмерите на Mozilla планираат да ја напуштат поддршката за Flash Player, но досега тоа не се случило - овој приклучок треба да биде инсталиран во прелистувачот, ако, се разбира, сакате да ги репродуцирате сите видеа на Интернет.

Преземи приклучок за Adobe Flash Player

VLC веб приклучок

Веројатно сте слушнале, па дури и го искористите, како популарен медиа плеер како VLC Media Player. Овој плеер успешно ви овозможува да репродуцирате не само огромен број аудио и видео формати, туку и да репродуцирате стриминг видео, на пример, да ги гледате вашите омилени ТВ-емисии преку интернет.

За возврат, приклучокот за VLC веб-приклучок е потребен за репродукција на видео преку Mozilla Firefox. На пример, дали одлучивте да гледате телевизија онлајн? Потоа, најверојатно, VLC Web Plugin треба да биде инсталиран во прелистувачот. Можете да го инсталирате овој приклучок во Mozilla Firefox заедно со VLC Media Player. Повеќе за ова веќе разговаравме на сајтот.

Преземи приклучок за приклучок за приклучок

Quicktime

Приклучокот QuickTime, како и во случајот со VLC, може да се добие со инсталирање на истоимениот медиа плеер на компјутерот.

Овој приклучок е потребен поретко, но сѐ уште можете да пронајдете видеа на интернет, за кои е потребно инсталирање на QuickTime додаток во Mozilla Firefox.

Преземи приклучок за QuickTime

Openh264

Огромното мнозинство на стриминг видео користи H.264 кодек за репродукција, но поради проблеми со лиценцирањето, Mozilla и Cisco го имплементираа OpenH264 додатокот, кој им овозможува на стриминг видео да се игра во Mozilla Firefox.

Овој приклучок е стандардно вклучен во Mozilla Firefox, и можете да го најдете со кликање на копчето на менито на прелистувачот за да го отворите "Додатоци"и потоа одете на јазичето "Приклучоци".

Ако не сте ги пронајделе OpenH264 plug-ins во листата на инсталирани додатоци, тогаш веројатно треба да ја надградите Mozilla Firefox до најновата верзија.

Видете исто така: Како да го надградите прелистувачот на Mozilla Firefox до најновата верзија

Ако сите plug-in-описи опишани во статијата се инсталирани во вашиот прелистувач Mozilla Firefox, нема повеќе да имате проблеми со репродукцијата на оваа или она видео содржина на Интернет.

Погледнете го видеото: Exploring JavaScript and the Web Audio API by Sam Green and Hugh Zabriskie (Мај 2024).