Ажурирање на Internet Explorer

Internet Explorer (IE) е една од најбрзите и најсигурните апликации за прелистување на веб-страници. Секоја година, програмерите работеа напорно за да го подобрат овој прелистувач и да додадат нови функционалности, па затоа е важно да се ажурира ИЕ со најновата верзија на време. Ова ќе ви овозможи целосно да ги доживеете сите придобивки од оваа програма.

Ажурирање на Internet Explorer 11 (Windows 7, Windows 10)

IE 11 е финалната верзија на прелистувачот. Ажурирањето на Internet Explorer 11 за Windows 7 не се појавува како во претходните верзии на оваа програма. За да го направите ова, корисникот нема потреба да вложува напори, бидејќи стандардните ажурирања треба автоматски да се инсталираат. Со цел да се потврди ова, доволно е да се изврши следната секвенца на команди.

  • Отворете Internet Explorer и кликнете на иконата во горниот десен агол на прелистувачот. Услуга во форма на опрема (или комбинација на копчиња Alt + X). Потоа во менито што се отвора, одберете ја ставката За програмата
  • Во прозорецот За Internet Explorer треба да бидете сигурни дека полето за проверка е проверено Инсталирајте нови верзии автоматски

Слично на тоа, можете да го ажурирате Internet Explorer 10 за Windows 7. Претходните верзии на Internet Explorer (8, 9) се ажурираат преку системски ажурирања. Тоа е, за да обновите IE 9, треба да го отворите Windows Update (Ажурирање на Windows) и во листата со достапни ажурирања, одберете ги оние што се однесуваат на прелистувачот.

Очигледно, благодарение на напорите на програмерите да го надградат Internet Explorer е доволно лесно, така што секој корисник ќе може самостојно да ја изврши оваа едноставна процедура.

Погледнете го видеото: Google Chrome & Security: Sandboxing (Април 2024).