Како да преземете Media Feature Pack

Овој водич содржи детали како да преземете и инсталирате Media Feature Pack за Windows 10, 8.1 и Windows 7 x64 и x86 и што да направите ако не е инсталиран Media Feature Pack.

За што е тоа? - Некои игри (на пример, GTA 5) или програми (iCloud и други) за време на инсталацијата или лансирањето може да информираат за потребата од инсталирање на Media Feature Pack и без присуство на овие компоненти во Windows нема да работи.

Како да преземете инсталерот на Media Feature Pack и зошто не е инсталиран

Повеќето корисници, кои се соочуваат со грешки и потребата да инсталираат мултимедијални компоненти на Media Feature Pack, брзо ги најдат потребните монтери на трети лица или на официјалниот сајт на Microsoft. Преземете пакет на медиумски функции овде (не преземајте додека не прочитате понатаму):

  • //www.microsoft.com/en-us/software-download/mediafeaturepack - пакет медиуми за Windows 10
  • //www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40744 - за Windows 8.1
  • //www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=16546 - за Windows 7

Меѓутоа, во повеќето случаи, Media Feature Pack не е инсталиран на вашиот компјутер, а за време на инсталацијата ќе добиете порака во која се наведува дека "Ажурирањето не е применливо на вашиот компјутер" или грешката на Installer за автономна ажурирање "Инсталаторот откри грешка 0x80096002" (други грешки се можни, на пример, 0x80004005 ).

Факт е дека овие монтери се наменети само за Windows N и KN изданија (и имаме многу малку кои имаат таков систем). Во вообичаените верзии за Home, Professional или Corporate, Windows 10, 8.1 и Windows 7 Media Feature Pack се вградени, едноставно оневозможени. И можете да го овозможите без да преземате дополнителни датотеки.

Како да се овозможи медиумски пакет на функции во Windows 10, 8.1 и Windows 7

Ако некоја програма или игра бара да го инсталирате Media Feature Pack во нормално Windows издание, речиси секогаш значи дека сте ги оневозможиле Мултимедијалните компоненти и / или Windows Media Player.

За да ги овозможите, следете ги овие едноставни чекори:

  1. Отворете го контролниот панел (во сите верзии на Windows, ова може да се направи преку пребарување, или со притискање на копчињата Win + R, пишување контрола и притискање Enter).
  2. Отворете ги "Програми и функции".
  3. Налево, одберете "Вклучи или исклучи функции на Windows".
  4. Вклучете "Мултимедијални компоненти" и "Windows Media Player".
  5. Кликнете "Ok" и почекајте да се инсталираат компоненти.

По ова, Media Feature Pack ќе биде инсталиран на вашиот компјутер или лаптоп и GTA 5, iCloud, друга игра или програма повеќе нема да ја бара.

Погледнете го видеото: Samadhi Movie, 2017 - Part 1 - "Maya, the Illusion of the Self" (Април 2024).