Како да се отстранат рекламите во uTorrent

uTorrent е заслужено еден од најпопуларните torrent клиенти поради неговата едноставност, леснотија на користење и само блискост. Сепак, многумина имаат прашање за тоа како да се оневозможи рекламирање во uTorrent, што, иако не е премногу досадно, но може да се меша.

Во овој чекор-по-чекор водич, јас ќе ви покажам како целосно да ги отстраните рекламите во uTorrent, вклучувајќи го и банерот од лево, лентата на врвот и рекламните известувања користејќи ги достапните поставувања (патем, ако веќе сте виделе такви методи, јас сум прилично сигурен дека ќе најдете поцелосни информации тука) . Исто така, на крајот на статијата ќе најдете видео водич кој покажува како да се направи сето ова.

Оневозможете рекламирање во uTorrent

Значи, за да ги оневозможите рекламите, стартувајте uTorrent и отворете го главниот прозорец на програмата, а потоа одете во Поставки - Поставки на програмата (Ctrl + P).

Во прозорецот што се отвора, одберете "Advanced". Треба да видите листа на користени променливи за поставувања на uTorrent и нивните вредности. Ако изберете некоја од вредностите "true" или "false" (во овој случај условно, може да се преведе како "вклучено" и "исклучено"), тогаш на дното може да ја смените оваа вредност. Истото префрлување може да се направи едноставно со двојно кликнување на променливата.

За брзо наоѓање на променливи можете да внесете дел од нивното име во полето "Филтер". Значи, првиот чекор е да ги смените сите променливи наведени подолу на Неточно.

  • offers.left_rail_offer_enabled
  • offers.sponsored_torrent_offer_enabled
  • offers.content_offer_autoexec
  • offers.featured_content_badge_enabled
  • offers.featured_content_notifications_enabled
  • offers.featured_content_rss_enabled
  • bt.enable_pulse
  • distributed_share.enable
  • gui.show_plus_upsell
  • gui.show_notorrents_node

После тоа, кликнете "Во ред", но не брзајте, за целосно да ги отстраните сите реклами што треба да направите уште еден чекор.

Во главниот прозорец uTorrent, држете ги копчињата Shift + F2, и повторно, додека ги држите надолу, одете во Подесувања на програмата - Напредно. Овој пат ќе видите други скриени поставки таму. Од овие поставки треба да го оневозможите следново:

  • gui.show_gate_notify
  • gui.show_plus_av_upsell
  • gui.show_plus_conv_upsell
  • gui.show_plus_upsell_nodes

После тоа, кликнете OK, излезете од uTorrent (немојте само да го затворите прозорецот, туку да излезете - менито File - Exit). И повторно извршете ја програмата, овој пат ќе видите uTorrent без реклами, како што се бара.

Се надевам дека постапката опишана погоре не беше премногу комплицирана. Ако, сето ова не е за вас, тогаш постојат поедноставни решенија, особено блокада на реклами со помош на трети лица, како што е Pimp My uTorrent (прикажано подолу) или AdGuard (исто така блокира реклами на веб-страници и други програми) .

Вие исто така може да бидат заинтересирани во: Како да се отстранат рекламите во Skype најновите верзии

Отстрани реклами користејќи Pimp my uTorrent

Pimp my uTorrent (Pimp my uTorrent) е мала скрипта која автоматски ги изведува сите дејства опишани порано и автоматски ги отстранува рекламите во програмскиот интерфејс.

За да го користите, одете на официјалната страница. schizoduckie.github.io/PimpMyuTorrent/ и притиснете го централното копче.

UTorrent автоматски ќе отвори прашува дали сакате да дозволите пристап до скрипта на програмата. Кликнете "Да". После тоа, не се грижиме дека некои од натписите во главниот прозорец веќе не се видливи, целосно излезете од програмата и повторно ја стартувате.

Како резултат на тоа, ќе добиете "пумпа" uTorrent без реклами и со малку поинаков дизајн (видете го екранот).

Видео инструкции

И на крајот - видео водич, кој јасно покажува и начини за отстранување на сите реклами од uTorrent, ако нешто не е јасно од текстот објаснувања.

Ако сеуште имате прашања, јас ќе бидам среќен што ќе им одговорам на коментарите.

Погледнете го видеото: 4K Chaos on the roads by snow (Мај 2024).