Копче за преклопник 2.7

Сигурно, скоро секој корисник сака звукот репродуциран од неговиот компјутер да биде од највисок квалитет. Ако сте еден од нив, тогаш, најверојатно, се прашувавте како може да се подобри. Најефективното решение, се разбира, ќе биде да се купи подобра опрема, како што е добар аудио систем, дополнителна звучна картичка и така натаму.

Сепак, можете да го направите без него, бидејќи има многу програми дизајнирани да го прилагодат и подобрат квалитетот на звукот на компјутерот. Овој материјал ќе ги презентира најефективните од нив.

Realtek HD аудио

Најпопуларниот пакет за возачи за поставување на вградени Realtek звучни картички. Обезбедува основни карактеристики за прилагодување на звукот.

За разлика од конкурентите, тој обезбедува правилно функционирање на звучната картичка и има само најнеопходните функции.

Преземете Realtek HD аудио

Volume2

Една мала програма која ја заменува стандардната контрола на звукот на Windows. Покрај стандардните карактеристики, има и неколку дополнителни функции.

Имајќи ја најмалата функционалност меѓу другите програми, Volume2 има за цел да ја подобри практичноста за прилагодување на јачината на звукот и да направи одлична работа со ова.

Превземи Volume2

FxSound Enhancer

FxSound Enhancer содржи мал сет на едноставни, но ефективни алатки за подобрување на звукот. Тие ви овозможуваат да го подигнете квалитетот на звукот во реално време.

Оваа програма ви овозможува да ги прилагодите индивидуалните звучни параметри, како што се, на пример, зголемувањето на јасноста и засилување на звуците со ниска фреквенција. Сепак, нејзината бесплатна верзија има неколку скратени карактеристики.

Превземи FxSound Enhancer

ViPER4Windows

Оваа програма има одлични можности за прилагодување на звукот. Со соодветна вештина, може да постигнете речиси професионален квалитет на звукот.

ViPER4Windows ги вклучува сите исти карактеристики како FxSound Enhancer, и, воопшто, има најголем сет на алатки за менување на звучните параметри меѓу своите конкуренти, но исто така бара и некои знаења за да добијат квалитетен резултат.

Преземете ViPER4Windows

Сите горенаведени програми за промена на звучните параметри ги имаат потребните функции за подобрување на звукот. Вие само треба да изберете најпогодни за себе.

Погледнете го видеото: How to Change the Battery in a Vauxhall Key Fob - Opel Car Key Battery Replacement Tutorial (Април 2024).