Дознајте го името на компјутерот на мрежата


Блокирањето на популарни веб-страници од домашен провајдер или систем администратор на работното место е честа и многу непријатна ситуација. Меѓутоа, ако не сакате да престанете со таквото блокирање, специјални VPN додатоци за прелистувачот Mozilla Firefox ќе ви помогнат.

Денес ќе зборуваме за неколку популарни додатоци за Mozilla Firefox, што ќе ви овозможи да го отклучите ресурсот, пристапот до кој, на пример, беше ограничен на работното место од страна на систем администратор или сите провајдери во земјата.

friGate

Можеби ќе започнеме со најпопуларниот VPN додаток за Mozilla Firefox, кој ќе ви овозможи успешно да пристапите до блокираните сајтови.

Меѓу предностите на додатокот е можноста за избор на IP-држава, како и аналитички режим, кој ви овозможува да ја одредите достапноста на сајтот и само врз основа на оваа информација можете да одлучите дали да им овозможите прокси или не.

Преземете додаток friGate

Browsec VPN

Ако има неколку поставувања за friGate, тогаш Browsec VPN за Firefox е комплетно едноставен додаток за пристап до блокирани сајтови, кои немаат никакви поставувања.

За да го активирате прокси, треба само да кликнете на иконата за додавање, со што ќе овозможите Browsec VPN да работи. Соодветно на тоа, за да ја оневозможите додадената икона, ќе треба повторно да кликнете, по што ќе ја добиете вашата претходна IP адреса назад.

Преземи додаток на Browsec VPN

Hola

Хола е одличен додаток на прелистувачот Mozilla Firefox, кој има одличен интерфејс, висока безбедност и можност за избор на IP адреса на одредена земја.

Дополнување има премиум верзија, која ви овозможува да ја проширите листата на земји.

Преземете додаток Hola

Zenmate

Друг add-on додаток кој служи како прокси за Firefox.

Како и во случајот Hola, додатокот има одличен интерфејс, избор на земји од интерес за вас, висок степен на безбедност и стабилна работа. Ако ви треба да ја проширите листата на достапни IP адреси на земји, ќе треба да купите премиум верзија.

Преземете го додатокот ZenMate

Anticenz

AntiCenz е ефективен додаток за Firefox да ја заобиколи бравата.

Покрај тоа, како што е случај со Browsec VPN, нема поставувања, т.е. Целата контрола е да ја активирате или оневозможите работата на прокси.

Преземете дополнување AntiCenz

anonymoX

Целосно бесплатна додаток за пристап до блокирани сајтови.

Дополнението веќе има сет на поставувања кои ви дозволуваат да изберете прокси-сервер на кој ќе се поврзете, а исто така ќе можете да видите листа на најбрзи сервери што ќе ве задоволат со висока стапка на пренос на податоци.

Превземи додаток anonymoX

Додатоците на VPN бараат едно нешто - моментален пристап до блокирани сајтови со минимум брзина на пренос на податоци. Во спротивно, треба целосно да се фокусирате на вашите преференции: дали сакате функционално решение или не сакате да размислувате за она што треба да го прилагодите.

Погледнете го видеото: Internet Technologies - Computer Science for Business Leaders 2016 (Мај 2024).