Како да инсталирате Flash Player за Андроид

Еден од прилично честите проблеми со кои се соочуваат корисниците на уреди со Android е инсталација на флеш-плеер, што ќе овозможи да се пушти флеш на различни локации. Прашањето каде да преземете и инсталирате Flash Player станаа релевантни откако поддршката за оваа технологија исчезна во Андроид - сега е невозможно да го најдете Flash додатокот за овој оперативен систем на веб-страницата на Adobe, како и во продавницата на Google Play, но начини да ја инсталирате сепак таму.

Во овој прирачник (обновено во 2016 година) - детали за тоа како да преземете и инсталирате Flash Player на Android 5, 6 или Android 4.4.4 и да го направите да работи кога играте флеш видео или игри, како и некои нијанси за инсталација и изведба приклучок на најновите верзии на Android. Видете исто така: Не прикажува видеа на Андроид.

Инсталирање Flash Player на Android и активирање на приклучокот во прелистувачот

Првиот метод ви овозможува да инсталирате Flash на Android 4.4.4, 5 и Android 6, користејќи само официјални извори apk и, можеби, е најлесниот и најефикасен.

Првиот чекор е да ја преземете Apk Flash Player во својата најнова верзија за Android од официјалниот веб-сајт на Adobe. За да го направите ова, одете во архивираните верзии на приклучокот //helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html и потоа пронајдете го делот за Flash Player за Андроид 4 во листата и преземете го највисокиот пример на APK (верзија 11.1) од листата.

Пред да инсталирате, исто така треба да ја овозможите опцијата за инсталирање апликации од непознати извори (не од Play Store) во делот "Безбедност" на поставките на уредот.

Преземената датотека треба да се инсталира без никакви проблеми, соодветната ставка ќе се појави во листата на Android апликации, но нема да работи - потребен ви е прелистувач кој поддржува Flash plug-in.

Од современи и континуирани прелистувачи - ова е Делфин прелистувачот, кој може да се инсталира од Play Market од официјалната страница - Прелистувач на делфин

Откако ќе го инсталирате прелистувачот, одете на неговите поставувања и проверете две ставки:

  1. Делфин Jetpack мора да биде овозможено во стандардниот дел за подесувања.
  2. Во делот "Веб содржина" кликнете на "Flash Player" и поставете ја вредноста на "Секогаш вклучена".

После тоа, можете да се обидете да отворите било која страница за тест за Flash на Андроид, за мене, на Android 6 (Nexus 5) сè успешно работеше.

Исто така преку Делфин, можете да ги отворите и промените поставките на Флеш за Андроид (наречен со ставање на соодветната апликација на вашиот телефон или таблет уред).

Забелешка: според некои прегледи, Flash apk од официјалниот веб-сајт на Adobe може да не работи на некои уреди. Во овој случај, можете да се обидете да го преземете изменетиот додаток на Flash од локацијата. androidfilesdownload.org во делот Apps (APK) и инсталирајте го, по отстранувањето на оригиналниот Adobe додаток. Останатите чекори ќе бидат исти.

Користење на Photon Flash Player и прелистувач

Една од честите препораки што може да се најдат за играње на Flash на последната верзија на Android е да се користи Photon Flash Player и Browser. Во исто време, коментарите велат дека некој работи.

Во мојот тест, оваа опција не работи и соодветната содржина не беше пуштена со користење на овој прелистувач, меѓутоа, можете да се обидете да ја преземете оваа верзија на Flash Player од официјалната страница во Play Store - Photon Flash Player и Browser

Брз и лесен начин за инсталирање на Flash Player

Ажурирање: За жал, овој метод повеќе не работи, видете дополнителни решенија во следниот дел.

Општо земено, со цел да инсталирате Adobe Flash Player на Android, треба да:

  • Најдете каде да ја преземете соодветната верзија за вашиот процесор и оперативен систем.
  • Инсталирај
  • Извршете неколку поставувања

Патем, вреди да се напомене дека методот опишан погоре е поврзан со одредени ризици: бидејќи Adobe Flash Player беше отстранет од продавницата на Google, многу веб-сајтови имаат скриено разни видови на вируси и малициозен софтвер кои можат да испраќаат платени SMS од уредот или да направат нешто друго не е многу пријатно. Во принцип, за почетник андроид, препорачувам да користите w3bsit3-dns.com за да барате потребни програми, наместо пребарувачи, во вториот случај, можете лесно да добиете нешто со не многу пријатни последици.

Меѓутоа, токму во моментот кога го пишував ова упатство, наидов на апликација што е поставена само на Google Play, која ви овозможува делумно да го автоматизирате овој процес (и, очигледно, апликацијата се појави само денес - ова е случајност). Можете да ја преземете апликацијата Flash Player Install преку линкот (врската веќе не работи, има информации во написот подолу, каде да преземете Flash) //play.google.com/store/apps/details?id=com.TkBilisim.flashplayer.

По инсталацијата, стартувајте Flash Player Install, апликацијата автоматски ќе одреди која верзија на Flash Player е потребна за вашиот уред и ви дозволуваат да ја преземете и инсталирате. По инсталирањето на апликацијата, можете да гледате Flash и FLV видео во прелистувач, да пуштате флеш-игри и да користите други функции за кои е потребен Adobe Flash Player.

За апликацијата да работи, ќе треба да ја овозможите употребата на непознати извори во поставките на Android телефонот или таблетот - ова не е потребно многу за работењето на самата програма, како за инсталирање на Flash Player, бидејќи, се разбира, не се презема од Google Play, едноставно не постои .

Покрај тоа, авторот на пријавата ги забележува следниве точки:

  • Најдобро од сè, Flash Player работи со Firefox за Android, кој може да се симне од официјалната продавница.
  • Кога го користите стандардниот прелистувач, прво мора да ги избришете сите привремени датотеки и колачиња, по инсталирањето на блицот, одете до поставките на прелистувачот и овозможете го.

Каде да преземете APK од Adobe Flash Player за Андроид

Имајќи предвид дека опцијата опишана погоре престана да работи, давам линкови до потврдени АПК со флеш за Android 4.1, 4.2 и 4.3 ICS, кои исто така се погодни за Android 5 и 6.
  • од сайта на Adobe во архивата верзија на Flash (опишана во првиот дел од упатствата).
  • androidfilesdownload.org(во делот АПК)
  • //forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2416151
  • //W3bsit3-dns.com/forum/index.php?showtopic=171594

Подолу е листа на некои прашања поврзани со Flash Player за Android и како да ги решите.

По надградбата на Android 4.1 или 4.2, Flash Player престана да работи

Во овој случај, пред да ја извршите инсталацијата како што е опишано погоре, прво отстранете го постоечкиот систем на Flash Player и потоа извршете ја инсталацијата.

Инсталиран флеш плеер, но видео и други блиц содржини сè уште не е прикажан.

Осигурајте се дека вашиот прелистувач има вклучено JavaScript и приклучоци. Проверете дали имате инсталиран флеш плеер и дали работи на посебна страница //adobe.ly/wRILS. Ако, кога ја отворате оваа адреса со андроид ја гледате верзијата на Flash Player, тогаш таа е инсталирана на уредот и работи. Ако, наместо тоа, се појавува икона, што значи дека треба да преземете флеш плеер, а потоа нешто не е во ред.

Се надевам дека овој метод ќе ви помогне да ја постигнете репродукцијата на содржината на Flash на уредот.

Погледнете го видеото: How to Install Adobe Flash Player on Android Phones (Април 2024).