RonyaSoft Poster Printer 3.02.17


Mozilla Firefox се смета за најстабилен прелистувач, но тоа не значи дека на него не можат да се случат разни проблеми. Така, на пример, денес ќе разговараме за проблематичниот процес на plugin-container.exe, кој во најнеодговорен момент може да се сруши, застанувајќи понатаму Mozilla Firefox.

Plugin Container за Firefox е специјална алатка за прелистување на Mozilla Firefox која ви овозможува да продолжите да го користите веб прелистувачот, дури и ако некој кој е инсталиран во Firefox е запрен (Flash Player, Java, итн.).

Проблемот е што овој метод бара многу повеќе ресурси од компјутерот, и ако системот не успее, plugin-container.exe почнува да паѓа.

Така, за да го надминете проблемот, неопходно е да се намали потрошувачката на Mozilla Firefox прелистувачот CPU ресурси и RAM меморија. Повеќе за ова пред раскажува во еден од нашите статии.

Видете исто така: Што ако Mozilla Firefox вчита процесор?

Повеќе радикален начин да се поправи проблемот е да се оневозможи plugin-container.exe. Треба да се разбере дека со оневозможување на оваа алатка, во случај на пад на plug-in, Mozilla Firefox, исто така, ќе ја заврши својата работа, така што овој метод треба да се однесува на самиот последен.

Како да го деактивирате plugin-container.exe?

Треба да влеземе во менито за скриени поставки на Firefox. За да го направите ова во Mozilla Firefox, користејќи ја лентата за адреси, одете на следниот линк:

за: конфиг

На екранот ќе се прикаже прозорец за предупредување во кој ќе треба да кликнете на копчето. "Ветувам дека ќе бидам внимателен!".

На екранот ќе се прикаже прозорец со голема листа на параметри. За полесно да го најдете саканиот параметар, притиснете ја комбинацијата на копчиња Ctrl + Fсо повикување на лентата за пребарување. Во оваа линија внесете го името на параметарот што го бараме:

dom.ipc.plugins.enabled

Ако саканиот параметар е пронајден, ќе треба да ја смените вредноста од "True" на "False". За да го направите ова, едноставно кликнете двапати на параметарот, по што вредноста ќе се смени.

Проблемот е што на овој начин не можете да го исклучите plugin-container.exe во најновите верзии на Mozilla Firefox, бидејќи едноставно недостасува потребниот параметар.

Во овој случај, со цел да се оневозможи plugin-container.exe, треба да ја поставите системската променлива MOZ_DISABLE_OOP_PLUGINS.

За да го направите ова, отворете го менито "Контролен панел"поставете го режимот за прикажување "Мали икони" и одете на делот "Систем".

Во левиот дел на прозорецот што се отвора, одберете дел. "Напредни системски поставки".

Во прозорецот кој се отвора, одете на јазичето "Напредно" и кликнете на копчето "Променливи на животната средина".

Во системот променливи блок, кликнете на копчето. "Креирај".

Во полето "Име на променлива" напишете го следново име:

MOZ_DISABLE_OOP_PLUGINS

Во полето "Променлива вредност" Поставете го бројот 1и потоа зачувајте ги промените.

За да ги комплетирате новите поставувања, треба да го рестартирате компјутерот.

Сето ова е за денес, се надеваме дека ќе можете да го поправите проблемот во работата на Mozilla Firefox.

Погледнете го видеото: RonyaSoft Poster Printer (Април 2024).