Bass.dll грешка поправам


Секој ден се зголемува количината на информации од мрежата, а со тоа и на компјутерите на корисниците. На хард дискот на обичниот корисник, бројот на датотеки може да достигне неколку стотици, а наоѓањето на вистинскиот во вкупната маса воопшто не е лесно. Стандардниот пребарувач за Windows не секогаш работи брзо и има многу слаба функционалност, па затоа има смисла да се користат програми од трети страни.

Во овој преглед ќе погледнеме неколку програми кои ќе ви помогнат да ги најдете потребните податоци на вашиот компјутер.

Пребарај Мои датотеки

Оваа програма е можеби најмоќната алатка за вршење на пребарувања на PC дискови. Има многу измени, филтри и функции. Дистрибуцијата исто така вклучува и дополнителни алатки за интеракција со датотечниот систем.

Една од карактеристичните карактеристики на Search My Files е способноста целосно да ги избришете датотеките со пребрише нули или случајни податоци.

Преземи го Пребарај Мои датотеки

SearchMyFiles

Пребарување Мои датотеки често се меша со претходниот софтвер поради името на согласката. Оваа програма се разликува по тоа што е поедноставна за користење, но во исто време, таа нема одредени функции, на пример, пребарување на мрежни дискови.

Преземи SearchMyFiles

Сè

Едноставна програма за пребарување со свои карактеристики. Сè што може да бара податоци не само на локалниот компјутер, туку и на ETP и FTP сервери. Од другите претставници на овој софтвер се истакнува дека ви овозможува да ги следите промените во датотечниот систем на компјутерот.

Преземи сè

Ефикасно пребарување на датотеки

Друг многу лесен за поставување и работа на софтвер. Со многу мала големина, има доволен број на функции, е способен за извезување на резултатите во текст и табеларни датотеки, и може да се инсталира на USB флеш диск.

Преземи ефективно пребарување на датотеки

Ultrasearch

UltraSearch не може да ги пронајде само датотеките и папките, туку и да бара информации во содржината на документите по клучна фраза или збор. Главната карактеристика на програмата е автоматската иницијализација на plug-in-медиумите.

Преземете UltraSearch

REM

РЕМ има повеќе кориснички интерфејс од претходните членови. Принципот на програмата е да создава зони, датотеките во кои автоматски се индексираат, што овозможува значително да го забрза процесот на пребарување. Зоните може да се создаваат не само на локалниот компјутер, туку и на дисковите на мрежата.

Преземи РЕМ

Пребарување на Google Desktop

Развиена од светски позната компанија, Google Desktop Search е мал локален пребарувач. Со него, можете да пребарувате информации и на вашиот домашен компјутер и на интернет. Во прилог на главната функција, програмата обезбедува користење на информативни блокови - gadgets за десктопот.

Преземете Google Desktop Search

Сите програми наведени во оваа листа се одлични за замена на мајчин Windows пребарување. Изберете себе: полесно инсталирајте го софтверот, но со помал сет на функции или целиот пребарувач со можност за обработка на датотеки. Ако работите со папки и дискови во локалната мрежа, тогаш REM и Everything ќе ви одговараат, и ако планирате да ја "носите програмата со вас", тогаш обрнете внимание на ефективно пребарување на датотеки или пребарување на моите датотеки.

Погледнете го видеото: Senators, Ambassadors, Governors, Republican Nominee for Vice President 1950s Interviews (Мај 2024).