Како да ги зачувате поставките за прелистувачот на Mozilla Firefox

Наоѓањето дупликати слики е главоболка за сопственикот на компјутерот, бидејќи таквите датотеки тежат многу и затоа можат да заземат значителен простор на хард дискот. Со цел да се ослободите од овој проблем, треба да користите специјална програма дизајнирана да ги бара истите графички датотеки. Една од нив е DupeGuru Picture Edition, која ќе биде опишана во овој напис.

Барајте копии на слики

Благодарение на DupeGuru Picture Edition, корисникот лесно може да провери за идентични и слични слики на неговиот компјутер. Покрај тоа, пребарувањето е достапно не само за цели логички дискови, проверката може да се изврши во било кој директориум кој се наоѓа на компјутер, пренослив или оптички медиум.

Визуелна споредба на копии

Програмата го прикажува резултатот како табела, но и покрај тоа, корисникот може да ги спореди дупликатните слики што ги најде сам, а потоа да одлучи дали е навистина копија или друга слика која не треба да се избрише.

Извоз резултати

DupGuru Piccher Edition обезбедува можност за извезување на резултатите од скенирањето во HTML и CSV формати. Корисникот лесно може да го види резултатот од работата во својот прелистувач или со користење на MS Excel.

Доблести

  • Присуството на рускиот јазик;
  • Бесплатна дистрибуција;
  • Многу едноставен интерфејс;
  • Способност за извоз на резултати;
  • Широк спектар на предмети за проверка.

Недостатоци

  • Програмата не поддржува приклучоци.

DupeGuru Picture Edition ќе биде голема помош кога ќе треба брзо и без напор да се ослободите од графички датотеки кои се акумулирани во текот на годините на работење на компјутер. Со оваа програма не само што можете да го зголемите слободниот простор на вашиот хард диск, туку и значително да ги подобрите перформансите на вашиот компјутер како целина.

Преземете DupeGuru Picture Edition бесплатно

Преземете ја најновата верзија на програмата од официјалниот сајт

Резиме за Batch Picture Слика колаж за творец про ImageDupeless Програми за наоѓање на дупликати фотографии

Споделете ја статијата во социјалните мрежи:
Користејќи го DupeGuru Picture Edition, можете да го решите проблемот со прикажаните копии на сликите за неколку секунди. Програмата брзо ги скенира сликите и веднаш открива идентични варијанти.
Систем: Windows 7, 8, 8.1, 10, XP, Vista
Категорија: Осврти на програма
Developer: Hardcoded
Цена: бесплатно
Големина: 18 MB
Јазик: руски
Верзија: 2.10.1

Погледнете го видеото: Internet Technologies - Computer Science for Business Leaders 2016 (Мај 2024).