Поправи грешка dcdx9.dll

ODP формат на презентација главно се користи од ОпенОфис Импрес. Можете да го отворите со попопуларниот Microsoft PowerPoint. Во оваа статија ќе ги разгледаме двата од овие методи.

Отворање на ОДП презентација

ODP (OpenDocument Presentation) е неслободен тип на документ кој содржи електронска презентација. Се користи како алтернатива на приватниот тип на датотека PPT, што е главна за PowerPoint.

Метод 1: PowerPoint

PoverPoint обезбедува можност да се отвори не само "мајчин" PPT, туку и многу други формати на датотеки, вклучувајќи го и ODP.

Преземете Power Point

  1. Стартувај ја програмата. Во главниот прозорец кликнете на копчето "Отвори други презентации".
  2. Ќе кликниме "Преглед".
  3. Во стандард "Explorer" најдете ODP презентација, еднаш кликнете на него со левото копче на глувчето, а потоа "Отвори".

  4. Готово, сега можете да ја видите само отворената презентација како најчеста PPT-датотека.

Метод 2: Apache OpenOffice Impress

Импресис е помалку популарен од Powerpoint, но тоа е една од неколкуте пристојни бесплатни алтернативи. И ако започнете со работа со целиот комплет OpenOffice, можеби ќе сакате да престанете да го користите платниот и затворениот канцелариски пакет Microsoft Office.

Импресисот се дистрибуира само со други апликации на ОпенОфис, па затоа треба да го преземете целиот пакет. За среќа, можно е да се оневозможи инсталирањето на непотребни компоненти.

Преземете ја најновата верзија на Apache OpenOffice бесплатно.

  1. Отворете ги импресиите. Ќе нè поздрави "Волшебник за презентација"кој ќе предложи можни акции. Изберете опција "Отвори постоечка презентација"потоа кликнете "Отвори".

  2. Во системот "Explorer" најдете го саканиот ODP документ, кликнете го еднаш со левото копче на глувчето, потоа кликнете "Отвори"

  3. Главната апликациска школка се отвора со презентација која можете да ја уредите и да ја видите.

  4. Заклучок

    Оваа статија истражуваше два начина да се отвори ODP презентација: користење на Microsoft PowerPoint и Apache OpenOffice Impress. Двете програми совршено се справуваат со оваа задача, но во Impress овој процес е малку побрз, поради недостатокот на потреба да се отвори менито за избор на локацијата на датотеките. Се надеваме дека овој материјал е корисен за вас.

    Погледнете го видеото: DLL vs EXE. Windows DLL Hell (Мај 2024).