Програми за копирање на датотеки

Ако итно треба да креирате мулти-диск диск или флеш диск, ви треба програма XBoot. Со него, можете да запишувате слики на оперативни системи или комунални услуги на медиуми за чување.

Создавање на бутабилен флеш диск или ЦД

Главната карактеристика на програмата е создавањето на мулти-подигање на отстранлив диск. За да не се помеша со големината на флеш-драјвот или дискот каде што сликата ќе биде снимена, XBoot ја покажува вкупната јачина на сите додадени слики.

Програмата препознава многу дистрибуции, но не секогаш успева да ја одреди сликата што ја додавате. Тогаш таа ќе разјасни со вас каква програма или алатка што ја додавате.

За програмата да работи правилно, потребна ви е NET Framework најмалку верзија 4.

QEMU

Како и кај сите слични програми, овде можете да ги тестирате вашите изгради во QEMU виртуелната машина вградена во IxBut. Овој пристап овозможува да дознаете како ќе изгледа како целина и истовремено да ја провери функционалноста на инсталираните комунални услуги.

Преземи дистрибуции

Ако не сте ги презеле сликите на потребните оперативни системи или комунални услуги, XBoot ви дава можност да преземете некои од официјалните извори преку програмскиот интерфејс.

Доблести

  • Едноставен интерфејс;
  • Пресметува вкупниот волумен на снимени слики;
  • Преземете некои дистрибуции од Интернет преку XBoot интерфејсот.

Недостатоци

  • Нема руски јазик.

XBoot е моќна програма за креирање и градење на multiboot дискови. Неговиот минималистички и интуитивен интерфејс овозможува апсолутно секој да креира подигнување диск или USB-диск.

Преземете XBoot бесплатно

Преземете ја најновата верзија на програмата од официјалниот сајт

САРДУ Универзален USB инсталерот WinSetupFromUSB Батлер

Споделете ја статијата во социјалните мрежи:
XBoot е моќна и бесплатна алатка за создавање на мултибоут дискови, кои ќе дојдат до спасување во случај да треба да го инсталирате оперативниот систем или да проверите за вируси.
Систем: Windows 7, 8, 8.1, 10, XP, Vista
Категорија: Осврти на програма
Developer: shamurshamur
Цена: бесплатно
Големина: 5 MB
Јазик: англиски
Верзија: 1.0.14

Погледнете го видеото: FREE Instagram Influencer Marketing Strategy 2019 - Shopify $700+ In Four Days?! (Мај 2024).