Отстранете ја лентата со алатки Webalta од компјутерот


За да може прелистувачот инсталиран на компјутерот правилно да ги прикаже сите информации објавени на интернет, мора да се инсталираат специјални приклучоци за тоа, што овозможуваат прикажување на одредени податоци. Особено, добро познатиот Adobe Flash Player беше развиен за прикажување на Флеш содржини.

Adobe Flash Player е медиа плеер дизајниран да работи во веб-прелистувач. Со негова помош, вашиот веб-прелистувач ќе може да прикажува Флеш-содржина што денес се наоѓа на интернет на речиси секој чекор: онлајн видео, музика, игри, анимирани банери и многу повеќе.

Играјте Флеш Содржина

Главната и, можеби, единствената функција на Flash Player е да игра флеш содржини на Интернет. Стандардно, прелистувачот не поддржува прикажување на содржини хостирани на сајтови, но овој проблем е решен со инсталираниот Adobe plug-in.

Поддршка за широк список на веб прелистувачи

Денес, Flash Player е предвидено за скоро сите прелистувачи. Покрај тоа, во некои од нив, како што се Google Chrome и Yandex. Прелистувачот, овој приклучок веќе е зашиен, што значи дека не бара посебна инсталација, како што е случај, на пример, со Mozilla Firefox и Opera.

Препорачуваме да видите: инсталирајте и активирајте Flash Player за Mozilla Firefox

Поставување пристап до веб камерата и микрофонот

Често, Flash Player се користи во онлајн услугите каде што е потребен пристап до веб камера и микрофон. Користејќи го менито на Flash Player, можете детално да го конфигурирате пристапот за plug-in до вашата опрема: дали ќе има барање за дозвола за пристап, на пример, на веб-камера, или пристапот ќе биде целосно ограничен. Покрај тоа, работата на камерата и микрофонот може да се конфигурира за сите сајтови одеднаш, и за селективни.

Ви препорачуваме да видите: Правилна инсталација на Flash Player за Opera browser

Автоматско ажурирање

Имајќи ја предвид сомнителната репутација на Flash Player поврзана со безбедносните прашања, се препорачува веднаш да се ажурира додатокот. За среќа, оваа задача може да биде многу поедноставена, бидејќи Flash Player може целосно да се ажурира на компјутерот на корисникот.

Видете исто така: Активирање на Flash Player во Google Chrome прелистувачот

Предности:

1. Способност за правилно прикажување на Флеш содржини на сајтови;

2. Умерено оптоварување на прелистувачот поради хардверско забрзување;

3. Поставување сценарија за работа за веб-страниците;

4. Приклучокот е дистрибуиран апсолутно бесплатно;

5. Во присуство на поддршка на рускиот јазик.

Недостатоци:

1. Приклучокот може сериозно да ја поткопа безбедноста на вашиот компјутер, поради што многу популарни веб прелистувачи сакаат да се откажат од својата поддршка во иднина.

И покрај тоа што Флеш технологијата постепено се напушта во корист на HTML5, до ден-денес огромна количина на такви содржини е објавена на Интернет. Ако сакате да се обезбеди целосна веб сурфање, тогаш не треба да одбивате да инсталирате Flash Player.

Преземете го Adobe Flash Player бесплатно

Преземете ја најновата верзија на програмата од официјалниот сајт

Како да го вклучите Adobe Flash Player на различни прелистувачи Како да го ажурирате Adobe Flash Player Како да инсталирате Adobe Flash Player на вашиот компјутер За што е Adobe Flash Player?

Споделете ја статијата во социјалните мрежи:
Adobe Flash Player е алатка која е потребна за сите прелистувачи и обезбедува способност да игра Флеш содржина на сајтови.
Систем: Windows 7, 8, 8.1, 10, XP, Vista
Категорија: Осврти на програма
Развивач: Adobe Systems Incorporated
Цена: бесплатно
Големина: 19 MB
Јазик: руски
Верзија: 29.0.0.140

Погледнете го видеото: CSO Update Notice Hunter Killer X-7, Gunsmith Toolbox, Challenge Box, Weapon Exchange Coupon, Level (Мај 2024).