Windows Media Player 11.0.5721.5262


За да може да пуштате музика и видео, мора да се инсталира програма на медиа плеер на компјутерот. Стандардно, Windows Media Player е вграден во Windows, и тоа е она за што ќе се зборува говорот.

Windows Media Player е најпопуларниот медиа плеер, пред сè затоа што е веќе преинсталиран во оперативниот систем Windows, а повеќето корисници имаат доволно можности да ги извршуваат сите задачи поврзани со медиумските датотеки.

Поддршка за многу аудио и видео формати

Windows Media Player лесно може да репродуцира формати на датотеки како што се AVI и MP4, но, на пример, е немоќен кога се обидува да репродуцира MKV.

Работи со плејлиста

Креирајте плејлиста за да ги репродуцирате избраните датотеки во редоследот што го поставивте.

Поставување звук

Ако не сте задоволни со звукот на музика или филмови, можете да го прилагодите звукот користејќи го вградениот еквилајзер со 10 појаси со рачно прилагодување или со избирање на една од неколкуте опции за наведените подесувања на еквилајзерот.

Променете брзина на репродукција

Доколку е потребно, прилагодете ја брзината на репродукција нагоре или надолу.

Видео поставување

Ако квалитетот на сликата во видеото не ви одговара, тогаш вградената алатка за прилагодување на нијансата, осветленоста, сатурацијата и контрастот може да помогне во исправувањето на овој проблем.

Работа со преводи

За разлика, на пример, програмата VLC Media Player, која нуди напредни функции за работа со преводи, сите работат со нив во Windows Media Player, само да ги вклучи или исклучи.

Копирајте музика од дискот

Повеќето корисници претпочитаат постепено да ја напуштат употребата на дискови, да организираат складирање на компјутер или во облакот. Windows Media Player има вградена алатка за искоренување на музика од диск што ќе ви овозможи да ги зачувате аудио датотеките во аудио формат кој е во право за вас.

Сними аудио и податоци диск

Ако, напротив, треба да пишувате информации на диск, тогаш воопшто не е потребно да се свртиме кон помош на специјализирани програми, кога Windows Media Player совршено може да се справи со оваа задача.

Предности на Windows Media Player:

1. Едноставен и достапен интерфејс, познат за многу корисници;

2. Постои поддршка за рускиот јазик;

3. Плеерот е веќе преинсталиран на компјутер со Windows.

Недостатоци на Windows Media Player:

1. Ограничен број на поддржани формати и поставки.

Windows Media Player е одличен основен медиа плеер кој ќе биде идеален избор за непристојните корисници. Но, за жал, тоа е многу ограничено во бројот на поддржани формати, а исто така не обезбедува таков преглед за поставувања, како, на пример, KMPlayer.

Преземи го Windows Media Player бесплатно

Преземете ја најновата верзија на програмата од официјалниот сајт

Кодеци за Windows Media Player Како да го отстраните Windows Media Player Медиа плеер Класичен домашен кино (MPC-HC) Како да вклучите преводи во Windows Media Player

Споделете ја статијата во социјалните мрежи:
Windows Media Player е стандарден Windows плеер кој ги поддржува најпопуларните мултимедијални формати и е опремен со основен сет на поставувања.
Систем: Windows 7, XP, Vista
Категорија: Осврти на програма
Развивач: Microsoft Corporation
Цена: бесплатно
Големина: 12 MB
Јазик: руски
Верзија: 11.0.5721.5262

Погледнете го видеото: Windows Server 2003 SP2 IE8 Enter R2 Hotfix1211 (Мај 2024).