Начини да ја поправите грешката со xpcom.dll кога ја стартувате Mozilla Firefox

Меѓу многуте различни програми дизајнирани за преземање на торенти, некои корисници бараат клиенти кои нема да бидат оптоварени со непотребна функционалност. Овие корисници сакаат само функции кои им се потребни. Но, воопшто нема да ве задоволи. И тука доаѓаат програми кои ја поддржуваат работата со приклучоците. Корисниците имаат можност да ги инсталираат само оние додатоци, функционалност која им е потребна. Само оваа категорија на апликации е програмата Потоп.

Бесплатна апликација за преземање на торентите Потопењето првично беше напишано за оперативниот систем на Линукс. Подоцна беше адаптирана за Windows и голем број други платформи, но сепак, во однос на брзината и стабилноста на работењето, овие модификации беа инфериорни во однос на оригиналната верзија на апликацијата.

Препорачуваме да видите: други програми за преземање на торенти

Подигни датотека и дистрибуција на датотеки

Речиси единствената функција на Програмата за потопување без инсталирање дополнителни plug-in-ови, е преземањето и последователната дистрибуција на преземените датотеки. Ова се должи на минимализмот на оваа апликација. Во исто време, преземањата на датотеки се побрзи и постабилни на оперативниот систем Линукс отколку на други платформи.

Можете да додадете преземање со преземање на torrent датотека се наоѓа на хард дискот на вашиот компјутер, со наведување на неговата интернет адреса или магнет врска.

Можно е да се прилагоди брзината на преземање и дистрибуција на датотеки.

Веднаш штом започне преземањето на датотеки, програмата автоматски ги праќа преземените делови да се дистрибуираат до други корисници на torrent мрежата.

Креирај torrent

Претходно, беше возможно да се создаде torrent во програмата потопување само со вклучување на соодветниот приклучок во апликацијата. Но, во најновите верзии на клиентот, можно е да се креира torrent преку интерфејсот за потопување без да се инсталираат дополнителни модули.

Приклучоци

Приклучоците значително ја прошируваат, воопшто, слабата функционалност на програмската рамка. Идејата е дека корисникот може да избере за себе кои можности да ги користат и кои да одбијат.

Дополнителни функции обезбедени од plug-in-овите треба да вклучуваат напредни статистички податоци за преземените датотеки, функцијата на далечински управувач на апликацијата, оптимизација на перформансите за оценување на torrent trackers, поврзување на RSS feed, распоредувач на задачи и пребарувач.

Предности на потопување

  1. Многу приклучоци;
  2. Повеќејазичен интерфејс (73 јазици, вклучувајќи руски);
  3. Крст платформа

Недостаток на потоп

  1. Нестабилна работа на оперативниот систем на Windows;
  2. Нецелосна русификација.

Како што можете да видите, иако светлината верзија на Програмата за потопување е наједноставната апликација за симнување на торенти без дополнителни функции, но благодарение на plug-in-овите, се претвора во мулти-функционален подигнувач. Во исто време, невозможно е да не се забележи нестабилност на апликацијата при инсталирањето на оперативниот систем на Windows.

Преземете ја програмата Потопот бесплатно

Преземете ја најновата верзија на програмата од официјалниот сајт

Bitcomet qBittorrent Пренос Bitspirit

Споделете ја статијата во социјалните мрежи:
Потопот е бесплатен torrent клиент кој поддржува автоматско здружување на torrent датотеки и е во состојба да работи со магнет врски.
Систем: Windows 7, 8, 8.1, 10, XP, Vista
Категорија: Торентни клиенти на Windows
Развивач: тим за потопување
Цена: бесплатно
Големина: 15 MB
Јазик: руски
Верзија: 1.3.14

Погледнете го видеото: Calling All Cars: Lt. Crowley Murder The Murder Quartet Catching the Loose Kid (Мај 2024).