IPhone апликации за обработка на видео


Уредувањето на видео е доста одземаат многу време, што стана многу полесно, благодарение на погодни видео едитори за iPhone. Денес гледаме на листата на најуспешни апликации за видео обработка.

iMovie

Апликација поднесена од самиот Apple. Таа е една од најфункционалните алатки за инсталација што ви овозможува да постигнете неверојатни резултати.

Меѓу карактеристиките на ова решение, ја нагласуваме можноста за поставување на транзиции помеѓу датотеките, промена на брзината на репродукција, примена на филтри, додавање на музика, користење на вградени теми за брзо и убаво декорирање на клипови, пригодни алатки за отсекување и бришење фрагменти и многу повеќе.

Преземи iMovie

VivaVideo

Исклучително интересен видео уредник за iPhone, опремен со голем број можности за имплементација на скоро сите идеи. VivaVideo ви овозможува да го скратите видео, да ротирате, да применувате теми, да преклопувате музика, да ја менувате брзината на репродукција, да додавате текст, да применувате интересни ефекти, да ги прилагодувате транзициите, да преклопувате видеа едни на други и многу повеќе.

Апликацијата е достапна за бесплатно симнување, но со некои ограничувања: на пример, за уредување нема да има повеќе од пет видеа, при зачувувањето на видео ќе се наметне воден печат, а пристапот до некои функции е едноставно ограничен. Цената на платената верзија на VivaVideo варира во зависност од бројот на опции.

Преземи VivaVideo

Сплит

Според програмерите, нивната одлука носи инсталација на видео на iPhone буквално на ново ниво. Splice може да се пофали со квалитетна музичка библиотека со лиценцирани песни, интуитивен интерфејс со поддршка за рускиот јазик и прилично широк опсег на функции.

Зборувајќи за можности за обработка, тој обезбедува алатки за сечење, менување брзина на репродукција, примена на текст, уредување на звук и примена на филтри во боја. Кога работите со звук, можете да ги користите сопствените композиции и да ги вградите во апликацијата, па дури и да започнете снимање на глас. Оваа алатка е потполно бесплатна и нема купувања во стан.

Преземете сплетка

Реприза

Едноставен бесплатен видео едитор за брза обработка на видео. Ако уредувачите на видеото, кои беа дискутирани погоре, се добро прилагодени за макотрпна работа, тука, благодарение на основните алатки, ќе се потроши минимум време за уредување.

RePlay обезбедува способност да работи на видео кастрење, брзина на репродукција, ви овозможува да го исклучите звукот и веднаш да зачувувате видеа на вашиот iPhone или да објавувате на социјални мрежи. Ќе бидете изненадени, но тоа е за тоа!

Преземете RePlay

Magisto

Изработка на шарени, не-тоа-само-видео е исклучително лесно ако го користите Magisto. Оваа алатка ви овозможува речиси автоматски да креирате видео клип. За да го направите ова, треба да исполнувате неколку услови: одберете ги видеата и фотографиите кои ќе бидат вклучени во видеото, ќе одлучите за темата на дизајнот, изберете една од предложените композиции и започнете со процесот на уредување.

Поконкретно, Magisto е еден вид на социјална услуга со цел објавување на видеа. Така, за да го видите клипот монтиран од апликацијата, ќе треба да го објавите. Покрај тоа, услугата е shareware: со одење до верзија "Професионална", добивате пристап до сите компоненти за уредување за уште поинтересни резултати.

Преземи Магисто

Акциски филм

Сакате да создадете свој блокбастер? Сега доволно е да го инсталирате Action Movie на iPhone! Единствена апликација за уредување ви овозможува да комбинирате две видеа: еден ќе биде снимен на камерата на паметниот телефон, а втората ќе биде надредена од самиот Action Movie.

Акциониот филм има голема галерија на ефекти за преклопување, но повеќето од нив се достапни за плаќање. Апликацијата има едноставен интерфејс со поддршка за рускиот јазик. Кога за првпат ќе започнете, ќе се покаже краток курс за обука кој ќе ви овозможи веднаш да започнете со работа.

Преземи филм за акција

Секоја апликација дадена во статијата е ефективна алатка за инсталација, но со свои функционални карактеристики. И кој видео уредник за iPhone го избирате?

Погледнете го видеото: Работилница - Користење на iPhoto '11 за iPadiPhone (Мај 2024).