Како да го симнете рускиот Windows Movie Maker за Windows 7, 8 и Windows 10

Windows Movie Maker е бесплатен видео уредник од Microsoft, кој поради неговата едноставност и фактот дека претходно бил дел од оперативниот систем Windows, бил сакан од многу корисници. Сепак, во Windows 7, 8 и Windows 10 нема да го најдете. Оваа статија објаснува како да инсталирате Movie Maker во најновите верзии на Microsoft OS. Исто така, може да биде интересно: Најдобрите бесплатни видео уредници

Како што често се случува со овој вид на програма, кога ќе се обидете да најдете каде можете да преземете Windows Movie Maker, корисникот со не-нула веројатност добива на дискутабилна страница, каде што преземената архива ќе ве замоли да испратите SMS или да инсталирате дополнителни компоненти на никој друг. За да се спречи тоа да се случи, доволно е да се свртиме на официјалниот сајт на Microsoft порано, но од неодамна овој уредувач на видео е отстранет од таму. Сепак, можноста за преземање на оригиналниот Movie Maker останала.

Како да го симнете Movie Maker на руски од интернет архива

Мајкрософт ја отстрани можноста за преземање на Windows Movie Maker од официјалниот сајт (и Movie Maker и старата верзија на Movie Maker). И истиот уредувач на видео, кој е достапен на страниците на трети лица, понекогаш може да инсталира несакан софтвер.

Меѓутоа, како што се покажа, на веб-страницата на Интернет-архивата (web.archive.org, е архива на Интернет, вклучително и на претходни датуми), овие датотеки се достапни (како дел од архивата на веб-страницата на Microsoft): згора на тоа, во неговата оригинална форма, бидејќи објавени на официјалната веб-страница, што е подобро и побезбедно од преземањето од трети страни.

Доволно е да пронајдете директна врска (јас го направив тоа за вас) за да преземете Movie Maker (токму во датотеката на руски јазик), како што беа презентирани во минатото на веб-страницата на Microsoft, ставете ја веб-страницата web.archive.org и одберете го датумот на кој постои зачувана опција во Интернет архива.

Директните врски за преземање на Windows Movie Maker во руски јазик на официјалната веб-страница се како што следува:

  • //download.microsoft.com/download/2/e/3/2e33cda0-9eea-4308-b5a6-2e31abad6523/MM26_EN.msi (Movie Maker 2.6).
  • //wl.dlservice.microsoft.com/download/1/D/7/1D7A2972-EF5A-46CF-AB3C-8767E6EAF40C/en/wlsetup-all.exe (Windows Movie Maker 2012, Студио).

По пребарување на овие датотеки во Интернет архивата (ако не е јасно како да го направите ова - постои видео подолу) добиваме директни линкови за преземање:

  1. Преземете Windows Movie Maker 2.6 на руски на http://web.archive.org/web/20150613220538///download.microsoft.com/download/2/e/3/2e33cda0-9eea-4308-b5a6-2e31abad6523/MM26_RU .msi
  2. Преземи Movie Maker 2012 6.0 (филм студио) на руски јазик како дел од "Главните компоненти на Windows 2012 може да бидат тука: //web.archive.org/web/2013011713592929//wl.dlservice.microsoft.com/download/1/D/7 /1D7A2972-EF5A-46CF-AB3C-8767E6EAF40C/en/wlsetup-all.exe

Инсталирањето на првата и втората опција не е тешко, освен што треба да ги разгледате овие точки:

  • Во Windows Movie Maker 2.6, интерфејсот на инсталерот е на англиски (самиот уредувач на видео е на руски).
  • Кога инсталирате Windows Movie Maker 6.0 (2012) на првиот екран, можете да кликнете "Избери програми за инсталирање" и да ги исклучите сите непотребни компоненти, оставајќи го само филмското студио (и фото албумот, кој не можете да го одбиете).

Ги проверив двајцата монтери - во двата случаи, ова е оригиналната датотека од Microsoft, инсталацијата е успешна, и двете верзии на Movie Maker успешно работат во Windows 10 (што значи дека тие ќе работат во Windows 7, 8 и 8.1).

Сепак, препорачувам да го инсталирате филмското студио - тоа е многу подобро со поддршка за влезните видео формати од оригиналниот Movie Maker. Но, за својата работа, ќе треба да имате .NET Framework 3.5 на вашиот компјутер (ќе ви биде побарано автоматски да ја преземете и инсталирате оваа компонента).

Видео инструкции

Забелешка: Неодамна се појави уште една официјална верзија на уредувачот на видеа од Microsoft за Windows 10 - Film Studio од продавницата за апликации на Windows 10.

Неофицијален начин за да ја преземете инсталацијата Movie Maker 2.6 и Movie Maker 6.0

По ослободувањето на Windows 10, популарниот комплет компоненти на системот за инсталирање на Missed Features Installer 10 (MFI 10) стана популарен, што претставува ISO-датотека за брзо инсталирање на оние компоненти кои беа присутни во претходните верзии на оперативниот систем, но исчезна во последното. Исто така постои и верзија на MFI 7 (за Windows 7), но двете верзии ви дозволуваат да инсталирате Movie Maker во сите неодамнешни верзии на системот.

Чекорите за преземање се едноставни - преземете MFI 10 или MFI 7 и монтирајте ISO сликата во системот. Стартувај ја датотеката со извршна датотека mfi.exe од монтираниот диск, а потоа одберете Windows Movie Maker (за ова, скролувајте до 3-тата страница во MFI 10 на дното од прозорецот на програмата), а потоа и бараната верзија на уредувачот на видео (верзија 6.0 исто така ја содржи програмата DVD Maker за креирајте DVD од фотографии и видеа).

Ќе започне автоматска инсталација, по што ќе добиете работен Movie Maker во вашиот систем (ако има проблеми со стартување, обидете се да го извршите во режим на компатибилност). На сликата подолу - верзијата 6.0 на тој начин е инсталирана во Windows 10.

Претходно, инсталерот за пропуштени функции има свој официјален сајт, кој сега е затворен. Сепак, МФИ остана достапен за преземање на веб страната: chip.de/downloads/Missed-Features-Installer-fuer-Windows-10_88552123.html (но бидете внимателни, инсталерот со chip.de, исто така, се обидува да инсталира дополнителен софтвер на компјутерот кој може да го одбиете).

Од Мајкрософт

Внимание: Методите опишани подолу за преземање од официјалниот веб-сајт на Microsoft повеќе не работат, првата верзија исчезна во јануари 2017 година, а втората, во 2016 година.

Од веб-сајтот на Microsoft можете да го преземете Windows Movie Maker на руски јазик во две верзии одеднаш (ние ќе ја разгледаме инсталацијата со секоја од нив подолу), исто така има и еден безбеден, неофицијален начин да се инсталира уредувач на видео во верзии 2.6 и 6.0:

  • Понова верзија на програмата е вклучена во Windows Essentials (Core Components of Windows 2012), има нови функции, како што се интеграција со YouTube и Vimeo услуги, нови видео и анимациски ефекти, поддршка за поширока листа на формати, модифициран интерфејс. Во моментов сајтот се нарекува филм студио. Инсталиран преку веб-инсталерот, постои руски јазик
  • Стандардот (познат од претходните верзии на Windows) верзија на Windows Movie Maker е достапен за преземање како полноправно инсталирање (односно, може да се инсталира без интернет конекција). Рускиот јазик е поддржан. (повеќе не работи)
  • Инсталирајте го Windows Movie Maker 2.6 или 6.0 за Windows 7, 8 и Windows 10 без поддршка на рускиот јазик.

Двете верзии на Windows Movie Maker (Film Studios) работат во Windows 7, 8 и Windows 10. Кој да избере е до вас. Подолу ќе ви покажам како да ги преземете, да ги инсталирате, а исто така да ги вметнете скриншот на интерфејсот што може да ви помогне да одлучите.

Преземете и инсталирајте Windows Movie Maker во Windows Essentials

Ажурирање: Од 10 јануари 2017 година, Мајкрософт ја отстрани можноста за преземање на филмското студио од официјалниот сајт, бидејќи чекорите опишани подолу повеќе нема да дозволат ова.

За да го преземете "новиот" Windows Movie Maker, кликнете на линкот microsoft.com/ru-RU/download/details.aspx?id=26689 и кликнете "Преземи".

За да ја инсталирате, стартувајте ја преземената датотека, ќе ви биде побарано да ги инсталирате сите главни компоненти на Windows или да ги изберете оние што ви се потребни. Ако ја изберете втората од овие опции, можете да наведете инсталација на фото албумот и филмското студио (ова е Windows Movie Maker) и продолжете со инсталацијата. По инсталацијата, можете да ја користите програмата. Подолу е прикажана екранот на верзијата на програмата кога ја користите оваа опција за инсталација, тогаш ќе ја разгледаме инсталирањето на "старата" верзија, а не филмското студио.

Како да преземете Windows Movie Maker 2.6 од официјалниот сајт

Ажурирање: За жал, старата верзија на Movie Maker беше отстранета од сајтот на Microsoft. Во моментов, да го преземете од таму нема да работи (т.е. само барате неофицијални извори). Но, ако сеуште ви е потребен Windows Movie Maker 2.6 или 6.0, дополнителни начини за да ја преземете се опишани во следниот дел.

За да ја преземете стандардната верзија на Windows Movie Maker без да ги инсталирате главните компоненти на Windows, одете на оваа страница: //www.microsoft.com/ru-ru/download/details.aspx?id=34

Откако ќе кликнете на копчето "Преземи", ќе биде побарано да го одберете посакуваното симнување. За руската верзија, изберете ја датотеката MM26_RU.msi.

Кога ќе заврши преземањето, стартувајте ја датотеката и следете ги инструкциите на волшебникот за инсталација. Самата инсталација трае помалку од една минута и за кратко време ќе добиете инсталиран бесплатен видео едитор во верзијата во која би можеле да се навикнете на него, ако сте го користеле порано, како дел од претходните верзии на Windows. Подолу е прикажана екранот од главниот прозорец на Windows Movie Maker 2.6.

Тоа е сè. Се надевам дека статијата ви помогна да ја добиете вистинската програма од сигурни извори.

Погледнете го видеото: CyberLink PowerDirector 16 - Full Tutorial for Beginners COMPLETE - 15 MINS (Мај 2024).