Msvcp110.dll недостасува од компјутерот - како да ја преземете и да ја поправите грешката

Ако започнете програма и почесто игра, на пример, Battlefield 4 или Need for Speed ​​Rivals, ќе видите порака дека програмата не може да се стартува бидејќи компјутерот нема msvcp110.dll или "Апликацијата не успеа да започне, бидејќи MSVCP110.dll не беше пронајден ", лесно е да се погоди она што го барате, каде да ја добиете оваа датотека и зошто Windows пишува дека недостасува. Грешката може да се манифестира во Windows 8, Windows 7, како и веднаш по надградбата на Windows 8.1. Видете исто така: Како да го надминете Msvcp140.dll грешка е недостасува во Windows 7, 8 и Windows 10.

Сакам да предупредите дека не треба да ја внесувате фразата во пребарувачот за да го преземете msvcp110.dll бесплатно или нешто слично: со такво барање, можете да го преземете на вашиот компјутер воопшто не е она што ви треба, не мора да е сигурно. Правилниот начин да ја поправите грешката "Лансирањето на програмата е невозможно, бидејќи msvcp110.dll не е на компјутерот" е многу поедноставно (нема потреба да барате каде да ја фрлите датотеката, како да го инсталирате и сл.), И сè што ви е потребно е преземено од официјалниот веб-сајт на Microsoft.

Преземете msvcp110.dll од веб-локацијата на Microsoft и инсталирајте ја на вашиот компјутер

Фајлот што недостасува msvcp110.dll е составен дел од компонентите на Microsoft Visual Studio (пакетот за дистрибуирање на Visual C ++ за Visual Studio 2012 Ажурирање 4), кој можете бесплатно да го преземете од сигурен извор - веб-страницата на Microsoft //www.microsoft.com/en-us/download /details.aspx?id=30679

Ажурирај 2017: Горенаведената страница понекогаш е недостапна. Преземањето дистрибуирани Visual C ++ пакети сега може да се опише во следнава статија: Како да преземам Visual C ++, дистрибуирајќи се од Microsoft.

Едноставно преземете го инсталаторот, инсталирајте ги потребните компоненти и рестартирајте го компјутерот. Кога ќе се подигнете ќе треба да ја изберете ширината на системот (x86 или x64), а инсталерот ќе инсталира се што Ви е потребно за Windows 8.1, Windows 8 и Windows 7.

Забелешка: ако имате 64-битен систем, тогаш треба да инсталирате две верзии на пакетот одеднаш - x86 и x64. Причината: факт е дека повеќето програми и игри се 32-битни, па дури и на 64-битни системи треба да имате 32-битни (x86) библиотеки за да ги извршите.

Видео инструкции за тоа како да се поправи msvcp110.dll грешка во Battlefield 4

Ако грешката msvcp110.dll се појави по надградбата на Windows 8.1

Ако програмата и играта се појавиле нормално пред ажурирањето, но веднаш застанале по неа, и ќе видите пораки за грешка дека програмата не може да се стартува и бараната датотека недостасува, обидете се со следното:

  1. Одете на контролен панел - инсталирајте и деинсталирате програми.
  2. Деинсталирање на "Пакетот за редистрибуирање на Visual C ++"
  3. Преземете ја од веб-страницата на Microsoft и инсталирајте ја повторно во системот.

Опишаните активности треба да помогнат да се поправи грешката.

Забелешка: за секој случај, јас исто така дадам врска до Visual C ++ пакетот за Visual Studio 2013 //www.microsoft.com/ru-ru/download/details.aspx?id=40784, исто така може да биде корисно кога ќе се појават слични грешки, на пример, недостасува msvcr120.dll.

Погледнете го видеото: How To Fix Missing Error Windows 10 (Април 2024).