Споредба NAND флеш меморија тип

Честопати, кога се користи популарниот видео уредник Sony Vegas, корисникот може да има проблем со отворање видеоснимки од некои формати. Најчестата грешка се јавува кога се обидувате да отворите видео датотеки во * .avi или * .mp4 формати. Ајде да се обидеме да се справиме со овој проблем.

Како да отворите * .avi и * .mp4 во Sony Вегас

Превземи кодеци

Проблемот што Sony Vegas не го отвори * .avi и * .mp4 може да биде дека потребните кодеци не се инсталирани на вашиот компјутер. Во овој случај, едноставно симнете го K-Lite кодек-пакетот. Или, ако веќе го имате инсталирано овој кодек, обидете се да го ажурирате.

Преземете K-Lite кодек Пак за слободни

Потребна е и најновата верзија на Quick Time Player.

Превземете брзо време бесплатно

Работа со библиотеки

Метод 1

Најчеста причина што * .avi не се отвора е отсуството или дефектот на потребната библиотека aviplug.dll.

1. Преземете ја потребната библиотека и отпакувајте ја.

2. Сега одете во папката каде што е инсталирана програмата и таму преместете ја преземената датотека.

C: / Програмски датотеки / Sony / Vegas Pro13 / FileO Plug-Ins / aviplag

Внимание!

Бидете сигурни да ја копирате и зачувате библиотеката, која ќе ја најдете на наведената патека. Бидејќи може да биде дека новата библиотека нема да работи и ќе биде неопходно да се врати старата.

Метод 2

Пред да започнете со работа со библиотеки, проверете дали ги имате сите кодеци од ставката "Преземи кодеци". Ако е така, ајде да започнете.

Внимание!

Бидете сигурни да ги зачувате сите библиотеки. Постои можност дека по менувањето на библиотеките уредникот воопшто нема да започне. Во овој случај, ќе морате да вратите сè како што беше.

1. Во папката каде што е инсталирана програмата, пронајдете ја датотеката compoundplag.dll и избришете ја со прво копирање.

C: / Програмски датотеки / Sony / Vegas Pro13 / FileO Plug-in / соединение

2. Сега пронајдете ја датотеката qt7plud.dll на патеката подолу и копирајте ја.

C: / Програмски датотеки / Sony / Vegas Pro13 / FileO Plug-Ins / qt7plug

3. Врати се во папката

C: / Програмски датотеки / Sony / Vegas Pro13 / FileO Plug-in / соединение

и ставете ја копираната библиотека таму.

Отстранување кодеци

Или можеби обратно - вашите видео кодеци не се компатибилни со Sony Vegas. Во овој случај, мора да ги отстраните сите кодеци.

Конвертирај видео во друг формат

Ако не сакате да ги разберете причините за грешката, или ниту едно од горенаведените не помогна, тогаш едноставно можете да го конвертирате видео во друг формат, кој дефинитивно ќе работи во Sony Vegas. На ист начин, можете да го решите проблемот ако Sony Vegas не се отвори * .mp4. Во овој случај, можете да го користите форматирачкиот фабрички конвертор.

Преземи формат Фабрика за бесплатно

Да, причините зошто Sony Vegas не отвора AVI може да биде многу, а исто така може да има многу решенија. Ги погледнавме најпопуларните решенија и се надевавме дека ќе можеме да ви помогнеме.

Погледнете го видеото: ZEITGEIST: MOVING FORWARD. OFFICIAL RELEASE. 2011 (Април 2024).