FileOptimizer 9.70.1745

Со цел програмата да биде погодна за домашна употреба и за професионална активност, таа мора да ја комбинира едноставноста на менаџментот и квалитетот на добиениот резултат. Таквата алатка е апликација за оптимизирање на датотеките FileOptimizer.

Бесплатна апликација Оптимизатор на датотеки е способна да го компресира речиси секоја содржина, вклучувајќи и слики, без загуба, отстранување од нив празни евиденција на метаподатоци и други непотребни информации. Во исто време, тој користи и свој алгоритам за оптимизација и развој на трети страни.

Препорачуваме да видите: други решенија за фото компресија

Компресија на датотеки

Оптимизацијата е централна, ако не и единствена, функција на FileOptimizer. Но, апликацијата се справува со оваа задача на многу високо ниво, без речиси никакви загуби. Вреди да се напомене дека програмата компресира слики најефикасно, но по компресирањето на извршни датотеки, на пример EXE, тие можат да бидат отфрлени. Сепак, ова проширување исто така се смета за поддржано од FileOptimizer. Општо, Оптимизаторот на датотеки работи со многу голем број различни формати, вклучувајќи аудио и видео фајлови, слики, документи, компоненти на апликација итн.: JPEG, PALM, ICO, GIF, PDF, PNG, SVG, TIFF, WEBP, MP3, MP4, EXE и многу други. Тоа е во оваа универзалност и сештојада е главната карактеристика на овој производ.

Можете да додадете повеќе датотеки во апликацијата за обработка одеднаш. Можете да ги додадете преку технологијата "влечи & пушти". По започнувањето на оптимизацијата, компресираните податоци автоматски го заменуваат изворниот код, а вториот се префрлуваат во корпата за рециклирање на оперативниот систем.

Поради едноставниот интерфејс на алатката File Optimizer, направен според сличноста на визуелниот дизајн на апликациите од пакетот на Microsoft Office, процесот на работа со овој оптимизатор на датотеки е интуитивен.

Предности:

  1. Висококвалитетна фото компресија;
  2. Лесна работа;
  3. Дистрибуиран бесплатно.

Недостатоци:

  1. Неточна компресија на одредени типови на датотеки;
  2. Недостатокот на интерфејс на руски јазик;
  3. Работи само на оперативниот систем Windows.

Како што можете да видите, посебните карактеристики на програмата FileOptimizer се едноставноста за работа со неа и поддршката на огромен број на формати. Но, најефективната и точната компресија, оваа алатка врши со сликички, вклучувајќи и фотографии.

Превземи FileOptimizer бесплатно

Преземете ја најновата верзија на програмата од официјалниот сајт

Jpegoptim OptiPNG PNGGauntlet Напреден JPEG компресор

Споделете ја статијата во социјалните мрежи:
FileOptimizer е бесплатна, лесна за употреба софтверска алатка дизајнирана да ја намали големината на датотеките од различни формати.
Систем: Windows 7, 8, 8.1, 10, XP, Vista, 2003, 2008
Категорија: Графички уредници за Windows
Развивач: Хавиер Гутиерез Чаморо
Цена: бесплатно
Големина: 41 MB
Јазик: руски
Верзија: 9.70.1745

Погледнете го видеото: Midi File Optimizer 9 Test 1 With 24 bits Soundfont (Мај 2024).