Како да се отстрани Awesomehp и да се ослободи од awesomehp.com во прелистувачот

Awesomehp - ова е уште една работа, како и многу познати Webalta. Кога ќе го инсталирате Awesomehp на вашиот компјутер (и ова е обично несакана инсталација што се појавува кога ќе ја преземете саканата програма), ќе го стартувате прелистувачот - Google Chrome, Moziila Firefox или Internet Explorer и видете ја страната за пребарување на Awesomehp.com наместо, на пример, познатиот Yandex или google.

Горенаведеното не е единствениот проблем со кој се соочува корисникот кој има Awesomehp на компјутерот: програмата ги менува однесувањето на прелистувачот, може да ги промени подесувањата на DNS, firewall и Windows регистарот, покрај промената на стандардното пребарување. И досадни реклами од Awesomehp.com се уште една добра причина да се отстрани оваа инфекција од вашиот компјутер. Проблемот може да се појави кај сите верзии на оперативниот систем од Microsoft - Windows XP, 7, Windows 8 и 8.1. Видете исто така: Како да се ослободите од Webalta

Забелешка: Awesomehp не е, во вистинска смисла на зборот, вирус (иако се однесува во нешто како вирус). Наместо тоа, можно е да се карактеризира оваа програма како "потенцијално непожелна". Меѓутоа, нема корист од оваа програма, но може да биде штетна, и затоа препорачувам веднаш да го отстраните Awesomehp од компјутерот, бидејќи забележавте присуство на ова нешто во вашиот прелистувач.

Awesomehp.com Отстранување инструкции

Можете да го избришете Awesomehp рачно и автоматски со користење на програми за отстранување на таков софтвер. Јас прво ќе го опишем чекор по чекор процесот на рачно отстранување, а подолу - список на комунални услуги кои се со поголема веројатност да можат да помогнат во оваа ситуација.

Пред сè, одете на контролната табла на Windows, префрлете се на приказот "Икони", ако ги имате инсталирано "Категориите", отворете ја ставката "Програми и функции" и избришете ги сите сомнителни програми. Во случај на Awesomehp.com, обрнете посебно внимание на следниве програми (тие треба да се отстранат):

  • Awesomehp
  • Прелистувач заштитен со канал
  • Барај заштита со цевка
  • Webcake
  • LessTabs
  • Заштитник на прелистувачот или заштитник на прелистувачот

Ако било која од програмите во листата, исто така, се чинеше сомнителна за вас, погледнете на интернет за она што се и избришете ги ако не се потребни.

Избришете ги папките и датотеките на вашиот компјутер (доколку ги има):

  • C: program files Mozilla Firefox browser searchplugins awesomehp.xml (ако имате Mozilla Firefox)
  • C: ProgramData WPM wprotectmanager.exe (можеби е потребно прво да го отстраните овој процес со користење на Windows Task Manager).
  • C: ProgramData WPM
  • C: Program Files SupTab
  • C: Users UserName Appdata Роуминг SupTab
  • Пребарувајте го вашиот компјутер за името на awesomehp и избришете ги сите датотеки што го имаат во името.
  • Започнете го уредувачот на регистарот (притиснете ги копчињата Win + R и внесете regedit), пронајдете ги сите клучеви кои имаат awesomehp во вредностите или името на секциите и избришете ги.

Многу важно: Отстранете го Awesomehp.com од лансирање кратенки за лансирање (или само вашиот стандарден прелистувач). За да го направите ова, во Windows XP и Windows 7, кликнете на кратенка на прелистувачот, кликнете на "Properties" и отворете го табулаторот "Shortcut". Избришете го текстот во наводници во врска со Awesomehp.com.

Бидете сигурни да го отстраните Awesomehp.com од кратенката на прелистувачот.

По сите горенаведени чекори, стартувајте го вашиот прелистувач, одете на неговите поставувања и:

  1. Оневозможете ги сите непотребни екстензии или приклучоци, особено WebCake, LessTabs и други.
  2. Променете ги поставките во пребарувачот, што треба да се користи по дифолт.
  3. Ставете ја посакуваната почетна страница. Како да го направите тоа во различни прелистувачи - Google Chrome, Mozilla Firefox и Internet Explorer Јас опишано во написот Како да го поставите Yandex како почетна страница во прелистувачот.

Во теорија, после тоа, awesomehp не треба да се појави. Можеби ќе треба да ги ресетирате поставувањата на вашиот пребарувач.

Забелешка: исто така може да се отстрани awesomehp од прелистувачот Google Хром и Mozilla како што следи: вклучете го приказот на скриени и системски датотеки, одете во папката C: /Корисници / UserName /AppData /Локална / и избришете ја папката Google /хром или Mozilla /firefox, соодветно (забелешка, ова исто така ќе ги ресетира поставувањата на прелистувачот). После тоа, отстранете ги кратенките на прелистувачот и креирајте нови.

Како да се отстрани Awesomehp.com од вашиот компјутер автоматски

Ако поради некоја причина не е можно рачно да се отстрани awesomehp од вашиот компјутер, можете да користите безбедни бесплатни алатки кои можат да го направат трикот:

  • HitmanPro е одлична алатка (општо земено, постојат неколку од нив со програмерот) која ви овозможува да се справите со разни закани, вклучувајќи ги и прелистувачите (кои вклучуваат Awesomehp). Можете да го преземете бесплатно на официјалната веб-страница //www.surfright.nl/en/home/
  • Malwarebytes е уште една бесплатна програма (исто така постои и платена верзија) што го олеснува отстранувањето на несаканиот софтвер во Windows. //www.malwarebytes.org/

Се надевам дека овие методи ќе помогнат да се ослободите од Awesomehp.com

Погледнете го видеото: SELLING On MERCARI. My MULTI-PLATFORM Listing STRATEGY Beginner's Experience (Мај 2024).