Стрип живот 3


За многу корисници, социјалната мрежа Vkontakte не е само средство за комуникација со други корисници на оваа веб-услуга, туку и цела видео хостинг услуга која содржи сопствени видеа, музички видеа, хумористични видеа, филмови, образовни видеа и многу повеќе.

Ако ви треба да преземете видео од VKontakte, тогаш не можете да направите без специјализирани алатки. Затоа во оваа статија ќе ги разгледаме најпопуларните и практични алатки за преземање видеа од VK.

Vksaver

VKSaver е мал софтвер кој додава на сите прелистувачи инсталирани на вашиот компјутер, посебно копче "Download", кое се наоѓа под секое видео.

Штом корисникот ќе го одбере ова копче, тој ќе биде пренасочен кон страната на веб-страницата, каде што можете да го одберете квалитетот на видеото, како и да отидете да го преземете.

Преземи VKSaver

SaveFrom.net

Многу корисници се запознаат со SaveFrom.net, како и со веб-сервис кој ви овозможува да испраќате видеа од Интернет, но исто така има и додаток на прелистувач со исто име што ви овозможува да превземате аудио и видео од VKontakte, но, за разлика од VKSaver, исто така ви овозможува да испраќате видеа од YouTube.

Преземи ја програмата SaveFrom.net

VKMusic

И покрај името, ова решение ви овозможува да преземате не само музика, туку и видео. За разлика од сите решенија што ги опишавме погоре, VKMusic е комплетна програма за преземање видеа од VK.

Овој софтвер има висока функционалност, овозможувајќи ви да преземете аудио и видео од VC, како и да преземете видео од такви популарни услуги како YouTube, RuTube, Vimeo итн.

Преземи VKMusic

Vkontakte.DJ

Друга полноправна програма за преземање видеа од Контакт. Програмата ви овозможува целосно да го преземете аудио и видео од VK, додека дури не мора да отворите прелистувач за да отидете на страницата. Оваа програма се препорачува ако не треба да го преземете видеото што ви се допаѓа еднаш, туку да испраќате видеа на редовна основа.

Преземи ја програмата VKontakte.DJ

Musicsig

Враќајќи се во додатоците на прелистувачот, невозможно е да не зборувате за наставникот Extension MusicSig.

Ова дополнување е исклучително лесен начин за превземање на музика и видеа од VKontakte, која има напредни поставувања за музика и способност да го одбира квалитетот за даунлоадирање видеа.

Преземете ја програмата MusicSig

Vkopt

VkOpt е вистинско чудовиште, зголемувајќи ги можностите на социјалната мрежа Vkontakte.

Овој интересен прилог ви овозможува лесно да ги преземете аудио и видео од VC, да го прилагодите интерфејсот на страницата, да ги замените звучните известувања, да ги отстранувате рекламите, брзо да го исчистите ѕидот и многу повеќе. Решението е толку популарно што многу фалсификати се дистрибуираат на интернет, па бидете внимателни, бидејќи само треба да го симнете продолжувањето од официјалниот веб-сајт.

Преземи VkOpt

Лекција: Како да преземете видео од VK во програмата VkOpt

DownloadHelper

Ова решение е додаток на пребарувач, кој е универзален видео симнувач од различни веб-ресурси, вклучувајќи Vkontakte.

Дополнувањето е добро, бидејќи ви овозможува да преземате видеа од различни локации, а не само Vkontakte. Каде што има можност да свири онлајн видео, DownloadHelper најверојатно ќе може да го преземе видеото како датотека на компјутер.

Преземи DownloadHelper

И во заклучок. Сите алатки дискутирани во оваа статија ќе ви овозможи лесно и брзо да преземете видеа од Vkontakte. Се надеваме дека со својата помош можете да одлучите и да ја одберете вашата омилена програма за преземање видеа од VK.

Погледнете го видеото: Belly 311 Movie CLIP - The Basement 1998 HD (Мај 2024).