Начини за решавање на грешката Connectionfailure во Yandex Browser


Фотографиите, како и сите други слики, изгледаат многу поинтересно ако ги организирате во форма на презентација или слајдшоу, додавајќи интересни ефекти, транзиции и наслови. Ова важи не само за приватни збирки, туку и за оние проекти кои се наменети за демонстрација на колеги или клиенти.

Следнава листа на програми ќе му помогнат на корисникот да ја реализира наведената задача на еден или друг начин.

Прошов продуцент

Proshow Producer - најмоќната програма за креирање слајд-шоу. Има огромен број транзиции, стилови и различни ефекти, ви овозможува да додавате текстови и музика на вашите проекти, да имате вграден уредувач на слики, да ја поддржувате работата со слоеви.

Преземи Прошов продуцент

Фотошоп

PhotoShow - уште еден светла претставник на софтверот за конвертирање на обичните слики во прекрасни видео клипови. Како продуцент на Proshow, тој има моќна функционалност, има многу опции за уредување слајдови и додавање на елементи, но има целосно руски интерфејс, помош и поддршка.

Преземи ја сликата

Movavi видео пакет

Movavi Video Suite е збирка мали програми за работа со мултимедијални содржини. Софтверот ви овозможува да снимате и уредувате видео и звук, да конвертирате слики и да создавате слајд шоу од нив, да работите со дискови.

Клучна карактеристика на програмата е соработката на програмерите со услугата на видеоснимки со акции, со претплата на која можете да креирате било какви проекти, од едноставни клипови до цели филмови.

Преземете пакет на Movavi Video

Wondershare DVD слајдшоу Градител

Wondershare DVD Slideshow Builder е една од оние програми кои ви овозможуваат брзо создавање одлично слајд шоу од вашите фотографии. Софтверот има во својот арсенал доволен број на алатки за персонализирање на проекти - додавање етикети, различни ефекти и звук.

Интересна карактеристика на Wondershare DVD Slideshow Builder е способноста да се додаваат слики од клипови - мали анимирани слики во форма на смешни ликови.

Преземи Wondershare DVD Слајдшоу Градител

VideoPad Video Editor

VideoPad Video Editor е софтвер кој ги уредува видео клиповите - кастрирање, додавање и бришење фрагменти, вметнување на звук, вклучувајќи го и оној снимен од микрофонот во самата програма, преклопување текст и ефекти.

Способноста да се создадат 3D клипови, конвертирање на датотеки и снимање на ЦД-а ја претвораат програмата во комбинација за обработка на видео.

Преземи VideoPad Video Editor

Freemake Video Converter

Freemake Video Converter е конвертор програма која ви овозможува да конвертирате медиуми од еден формат во друг. Начинот на создавање видеа од слики тука е сосема оригинален: едноставно земете неколку слики и претворете ги во еден од достапните видео формати.

Преземи Freemake Video Converter

Pinnacle VideoSpin

Pinnacle VideoSpin е едноставна програма, совршена за оние корисници кои само се обидуваат да уредуваат и да создаваат видео од фотографии. Pinnacle ги има функциите на додавање на транзиции помеѓу фрагменти од клип, преклопување на звукот и дизајн на проектот со наслови.

Преземи Pinnacle VideoSpin

Фото миксер

Фото миксер е уште еден едноставен софтвер создаден исклучиво за производство на слајдови. Вклучува уредувач на слики, може да снима говор од микрофон. Главната карактеристика е способноста за снимање на слики директно од камерата или скенер.

Превземи фото миксер

Windows Movie Maker

Windows Movie Maker - видео едитор, кој е дел од оперативните системи на Windows до Виста. Дизајниран исклучиво за сечење клипови и додавање ефекти на транзиција помеѓу фрагменти, што овозможува да се користи како слајд шоу продуцент.

Преземи Windows Movie Maker

Неро квик медиуми

Оваа програма е сосема различна од сите претходни учесници во нашата колекција. Ова е еден вид на каталог на сите слики, видеа и музика содржани на компјутер. Nero Kwik Media ви овозможува да пуштате која било мултимедијална содржина, да уредувате слики и да создавате еден од нив албуми и видеа бесплатно.

Превземи Неро Kwik медиуми

Со софтверот што го разгледавме погоре ви овозможува да ги конвертирате "натрупуваните" фотографии на вашиот хард диск во едноставен слајдшоу или дури и цел филм со ефекти, скринсејвери, музика и наслови. Претставените програми се разликуваат во множеството на функции и крајниот резултат, но сите тие прават одлична работа со одговорностите што им се доделени.

Погледнете го видеото: Battles of Barnet and Tewkesbury 1471 - Wars of the Roses DOCUMENTARY (Мај 2024).