2 начини да се блокира страницата во Yandex Browser


Виртуелните дискови се софтверски имитирани уреди со кои можете да отворате слики од виртуелен диск. Значи понекогаш се нарекува и датотеки добиени по читање информации од физички медиуми. Следна ќе биде листа на програми кои ви дозволуваат да емитираат виртуелни дискови и дискови, како и креирање и монтирање на слики.

Демон алатки

Daemon Tools - една од најчестите програми за работа со дискови и виртуелни дискови. Софтверот ви овозможува да креирате, конвертирате и зачувувате датотеки до празни места, да ги емулирате дисковите за да репродуцирате информации од оптички медиуми. Во прилог на CD и DVD уреди, исто така можете да креирате виртуелни хард дискови во програмата.

Daemon Tools вклучува TrueCrypt, алатка која ви овозможува да креирате шифрирани контејнери заштитени со лозинка на вашиот компјутер. Овој пристап помага да се зачуваат важни информации и да се заштити од натрапниците.

Превземи алатки за Даемон

Алкохол 120%

Алкохол 120% - е главен конкурент на претходната анкета на партијата. Програмата, како и Daemon Tools, може да фотографира од дискови, да ги монтира во емитирани дискови и да пишува датотеки на дискови.

Постојат две главни разлики: софтверот ви овозможува да креирате слики од датотеки и папки, но не можете да имитирате HDD.

Преземи алкохол 120%

Ashampoo Burning Studio

Ashampoo Burning Studio - комбинираат за работа со ЦД-а и нивните слики. Програмата е фокусирана на конвертирање, копирање и снимање на аудио и видео во празни места, создавање на корици за дискови.

Една од клучните карактеристики е способноста да создавате архиви со резервни копии на датотеки и папки, од кои, доколку е потребно, можете да вратите важни информации.

Преземи го студиото Burning Studio Ashampoo

Нерон

Nero е уште една програма за обработка на мулти-медиа датотеки. Можат да горат ISO и други датотеки на дискови, конвертирање на мултимедија во различни формати, креирање на корици.

Посебна карактеристика е присуството на полноправно видео едитор со кој можете да направите уредување: сечење, примена на ефекти, додавање на звук и создавање слајд шоу.

Преземи Нерон

UltraISO

UltraISO е програма дизајнирана исклучиво за работа со дискови. Ви овозможува да направите слики од физички медиуми, вклучувајќи хард дискови, конвертирате и компресирате подготвени датотеки.

Главната задача на програмата е да создаде слики од датотеки и да ги зачувате на компјутер или да пишувате до празни места или флеш-дискови. Меѓу другото, програмата има функција да создаде виртуелен диск за монтирање на слики.

Преземи UltraISO

Poweriso

PowerISO е програма слична во функционалноста на UltraISO, но со некои разлики. Овој софтвер, исто така, знае како да создава слики од физички дискови и датотеки, да уредува готови ИСО, да согорува дискови и да емулира виртуелни дискови.

Главната разлика е во функција на грабање, што овозможува да се дигитализираат музиката снимена на аудио ЦД квалитативно и без загуба.

Преземете PowerISO

Имбурн

ImgBurn е софтвер кој има за цел работење со слики: создавање, вклучително и од датотеки на компјутер, проверка на грешки и пишување. Таа нема неред од непотребни функции и ги решава само задачите искажани погоре.

Преземете ја ImgBurn

DVDFab виртуелен диск

DVDFab Virtual Drive е исклучително едноставна програма создадена исклучиво за создавање на голем број виртуелни дискови. Таа нема графички интерфејс, така што сите дејства се извршуваат со помош на контекстното мени во системската лента.

Преземи DVDFab Виртуелен диск

Програмите презентирани во овој преглед можат да се поделат на два дела: првиот е софтвер за работа со слики, вториот е виртуелен уред за емитување. Како што можете да видите, повеќето програмери се трудат да ги комбинираат двете од овие функции во нивните производи. И покрај тоа, постојат светли претставници во секоја категорија, на пример, UtraISO е неопходен за креирање и уредување на слики, а Daemon Tools е одличен за емулација на виртуелни медиуми - CD / DVD и хард дискови.

Погледнете го видеото: Battles of Barnet and Tewkesbury 1471 - Wars of the Roses DOCUMENTARY (Април 2024).