Создавање маси онлајн


Во моментов има огромен број на разни прелистувачи кои можат лесно да се инсталираат и отстранат и еден вграден (за Windows) - Internet Explorer 11 (IE), што е потешко да се отстрани од подоцнежен оперативен систем на Windows, отколку неговите колеги, или подобро, воопшто не е возможно. Факт е дека "Мајкрософт" се погрижил овој веб прелистувач да не може да се деинсталира: не може да се отстрани со помош на ниту алатникот, ниту специјализираните програми, ниту отстранувањето на деинсталирање, ниту баналното отстранување на каталогот на програмата. Може да се исклучи само.

Потоа ќе зборуваме за тоа како можете да го отстраните IE 11 на овој начин од Windows 7.

Овие чекори ќе ви овозможат да го отстраните Internet Explorer на Windows 7.

Деинсталирање Internet Explorer 11 (Windows 7)

  • Притиснете го копчето Започнете и да одат Контролен панел

  • Најдете точка Програми и компоненти и кликнете на неа

  • Во левиот агол кликнете Овозможи или деактивирање на компонентите на Windows (ќе треба да ја внесете администраторската лозинка на ПК)

  • Отстранете го полето веднаш до Internet Explorer 11

  • Потврдете го исклучувањето на избраната компонента.

  • Рестартирајте го компјутерот за да зачувате поставки

Отстрани го Internet Explorer со Windows 8 може да биде слично. Исто така, овие чекори мора да се направат за да се отстрани Internet Explorer на Windows 10.

За Windows XP, бришење на IE е можно. За да го направите ова, само одберете Контролни панели Интернет пребарувач на интернет пребарувач и кликнете Избриши.

Погледнете го видеото: Heavy Thunderstorm Sounds. Relaxing Rain, Thunder & Lightning Ambience for Sleep. HD Nature Video (Мај 2024).