Како да се разбере дека iPhone се полни или веќе се наплаќа


Формат на ODG е векторска слика создадена во Draw и OpenOffice Draw, бесплатни аналози на графичкиот уредувач CorelDRAW. Ајде да видиме кои програми можат да ги користат за отворање на ODG слики.

ODG методи за откривање

Во Windows, можете да ги отворате ODG-датотеките само со помош на графички уредници вградени во бесплатните канцелариски комплети LibreOffice и OpenOffice.

Метод 1: Apache OpenOffice

Пакетот Open Office има уредник за векторска графика наречен Draw. Бидејќи оваа апликација е еден од изворите на ODG-датотеките, таа лесно може да ги отвори.

Преземи Apache OpenOffice

  1. Извршете ја програмата и користете ги ставките од менито "Датотека" - "Отвори".
  2. Изберете во "Explorer" папка со .odg датотека, одете на неа, одберете ја саканата слика со кликнување на глувчето и кликнете "Отвори".
  3. Откако ќе се вчита сликата, се активира алатката Орифен за цртање, која ќе го отвори ODG.

Во Apache OpenOffice, речиси нема сопирачки, но цената за ова стана релативно високи системски барања.

Метод 2: LibreOffice

Во пакетот Libre Office, кој е вилушка на сличен Apache-то производ, има и своја верзија на програмата за работа со ODG, а исто така се вика Draw.

Преземете LibreOffice

  1. Извршете ја програмата и кликнете на копчето. "Отвори датотека".
  2. Во "Explorer" отидете до локацијата на ODG што сакате да ја отворите, одберете ја и кликнете "Отвори".
  3. По преземањето на датотеката, ќе започне апликацијата Draw, во која датотеката ќе се отвори и ќе стане достапна и за гледање и за уредување.

Единствениот недостаток на LibreOffice може да се смета за малку незгоден интерфејс за почетник и забавување на слабите машини.

Заклучок

Сумирајќи, забележуваме дека за погодност, ODG може да се зачува како растерска слика, користејќи ги горенаведените графички уредници.

Погледнете го видеото: Movement: разбери завалы иконок (Мај 2024).